Overslaan en naar de inhoud gaan

Nachtelijke asfalteringswerken op kruispunten in Schilde, Malle en Brecht

Nachtelijke asfalteringswerken op kruispunten in Schilde, Malle en Brecht

Algemeen Overzicht

Datum

Status

Beëindigd

Provincie

Plaats

Weg

N12
N121
N115
N133
N14
N153

Vanaf maandag 22 mei vernieuwen we het wegdek van een aantal kruispunten in de regio Voorkempen. Per kruispunt wordt telkens twee of drie nachten gewerkt. Overdag blijven de kruispunten steeds open, maar ’s avonds en ’s nachts gelden er omleidingen en houd je best rekening met hinder.  

Wat en waarom?

Verhogen verkeersveiligheid en rijcomfort

Op drie drukke kruispunten in de regio Voorkempen is het wegdek aan een onderhoudsbeurt toe. Om de verkeersveiligheid en het rijcomfort te verhogen, vernieuwt een aannemer de bovenste laag asfalt van het wegdek op ieder kruispunt en brengt hij vervolgens nieuwe wegmarkeringen aan. Het gaat om volgende kruispunten:

  • kruispunt Turnhoutsebaan (N12) met de Brasschaatsebaan (N121) in Schilde;
  • kruispunt Lierselei (N14) met de Herentalsebaan (N153) in Malle;
  • kruispunt Gasthuisstraat (N115) met de Bethovenstraat/Venusstraat (N133) in Brecht.

Timing en impact?

Werken in de avond en nacht om hinder te beperken

De werken aan de kruispunten worden steeds ’s avonds en ’s nachts uitgevoerd om de hinder voor het verkeer zo beperkt mogelijk te houden. De aannemer werkt steeds tussen 19.00 uur en 06.30 uur. Overdag, buiten deze werkuren, blijven de kruispunten volledig open en is er geen hinder voor het verkeer dat dan tijdelijk over de onderlaag van het wegdek rijdt. 

De werken op het kruispunt van de Turnhoutsebaan (N12) met de Brasschaatsebaan (N121) in Schilde vinden plaats op maandagnacht 22 en dinsdagnacht 23 mei. Op de Turnhoutsebaan wordt het verkeer beurtelings geregeld met tijdelijke verkeerslichten. De zijtakken van het kruispunt zijn dan afgesloten. Vanuit Oelegem volgt het verkeer een omleiding via de Van de Wervelaan. Vanuit ’s Gravenwezel rijdt het verkeer om via de Wijnegemsesteenweg en de N12.

Het kruispunt van de Lierselei (N14) en de Herentalsebaan (N153) in Oostmalle wordt drie nachten afgesloten, van dinsdag 23 tot en met donderdag 25 mei. De werfzone omvat ook het stuk Lierselei tot aan het kruispunt met de Antwerpsesteenweg/Turnhoutsebaan (N12). Op de N12 blijft steeds verkeer in beide richtingen mogelijk en ook de tak van de N14 richting Rijkevorsel blijft open. Verkeer van en naar Zoersel volgt een omleiding via de N12 en de N179 langs Westmalle. Verkeer van en naar Wechelderzande rijdt om via de N104 in Vlimmeren en de N12.

Het kruispunt van de Gasthuisstraat (N115) met de Bethovenstraat/Venusstraat (N133) in Brecht wordt afgesloten tijdens de nachten van maandag 5 en dinsdag 6 juni. Op de Gasthuisstraat wordt het verkeer beurtelings geregeld met tijdelijke verkeerslichten. De N133 is dan langs beide kanten afgesloten ter hoogte van het kruispunt. Het verkeer rijdt om via N115b – N115 – Molenheiken.

Ook werken aan kruispunt in Kapellen

Naast de werken aan de drie kruispunten in Schilde, Malle en Brecht, werkt de aannemer ook aan het kruispunt van de Kapelsestraat (N11) met de Kalmthoutsesteenweg (N122) in Kapellen. Het kruispunt gaat dicht tijdens de nachten van dinsdag 30 en woensdag 31 mei. Meer info vind je op deze webpagina.

De huidige planning van de werken werd opgemaakt onder voorbehoud van gunstige werf- en weersomstandigheden en kan bijgevolg nog wijzigen.

Vragen? Contacteer ons

Contact
Wegen en Verkeer Antwerpen

Contactformulier