Overslaan en naar de inhoud gaan

Meer verkeersveiligheid voor het kruispunt op de Brusselsesteenweg met de Reebokweg en Esdoornenlaan

Meer verkeersveiligheid voor het kruispunt op de Brusselsesteenweg met de Reebokweg en Esdoornenlaan

Algemeen Overzicht

Datum

Status

Binnenkort

Plaats

Weg

N4

Wat en waarom?

Veiliger oversteken voor fietsers en voetgangers

Wegen en Verkeer plant werken op de Brusselsesteenweg (N4) aan het kruispunt met de Reebokweg en Esdoornenlaan in Overijse.  In het verleden zijn er teveel ongevallen gebeurd met fietsers en afslaand of kruisend autoverkeer op deze drukke gewestweg. Met een nieuwe verkeerslichtenregeling en enkele aanpassingen wordt de situatie er veiliger en wordt het kruispunt overzichtelijker voor alle actieve weggebruikers:

  • Het kruispunt krijgt nieuwe verkeerslichten met een aangepaste verkeerslichtenregeling en extra detectielussen. Om de nodige palen voor de verkeerslichten ruimtelijk te kunnen inpassen, moeten ook de aanliggende fiets- en voetpaden verplaatst worden.
  • De fietspaden worden met een knik verder weg van het kruispunt gelegd en in de richting van de Brusselsesteenweg worden ook aan beide zijden fietsoversteekplaatsen aangelegd. De fietser is daardoor zichtbaarder in het wegbeeld van de autobestuurder.
  • Op alle vier de armen van het kruispunt worden zebrapaden voor voetgangers voorzien.

Timing en impact?

Werken in 2024

Om deze werken te kunnen uitvoeren zijn er ter hoogte van het kruispunt aan de noordzijde een aantal innames van voortuinen/opritten nodig. Van 14/11/22 t.e.m. 14/12/22 liep er een openbaar onderzoek naar aanleiding van een voorlopig onteigeningsbesluit. Lees hier het bericht

Nadat alle administratieve stappen genomen zijn, kan er een aannemer aangesteld worden. De huidige planning voorziet de start van de werken dan ook in 2024.

Omwonenden in de werfzone ontvangen ruim voor de start van de werken nog een brief met meer concrete informatie over de werken.

Vragen? Contacteer ons:

Contact
Wegen en Verkeer Vlaams-Brabant

Contactformulier