Overslaan en naar de inhoud gaan

Meer rijcomfort na betonherstellingen op snelweg E40 ter hoogte van complex Landen

Meer rijcomfort na betonherstellingen op snelweg E40 ter hoogte van complex Landen

Algemeen Overzicht

Datum

Plaats

Weg

E40

Wat en waarom?

Onderhoud wegdek

Wegen en Verkeer voert herstellingswerken uit op de E40 ter hoogte van het op- en afrittencomplex Landen (nr. 28) (Walshoutem).

In beide rijrichtingen van Brussel en Luik wordt er een zone van ongeveer 20m over meerdere rijvakken, uitgebroken en vakkundig hersteld. Beide zones die zich uitstrekken over de volledige rijweg vertonen slijtage en scheuren langsheen het beton en zijn aan vervanging toe.

De aannemer breekt de oude beton met wapening uit tot op de fundering en legt dan een nieuwe fundering met wapening aan. Nadien wordt hierover de nieuwe beton gestort en moet deze een aantal dagen uitharden. 

Aansluitend worden ook de uitvoegstrook richting Luik en invoegstrook richting Brussel voorzien van een nieuwe laag asfalt.

 

Situeringskaart Landen Betonherstellingen op de E40

Beide donkerdere zones links op de foto binnen de halve oranje cirkel zijn aan vervanging toe

Timing en impact?

2 rijvakken beschikbaar op E40: een maand hinder verwacht

De aannemer start maandag 12 april met de onderhoudswerken aan het doorlopend gewapend beton op de E40 ter hoogte van het op-en afrittencomplex Landen/Walshoutem.

De betonherstellingen en de asfalteringswerken zullen tot zaterdag 8 mei duren. De werken worden in verschillende fasen uitgevoerd om de hinder tot een minimum te beperken.

Timing

  • Vanaf maandag 12 april wordt er gewerkt in beide richtingen op de E40
  • Ter hoogte van de werfzone geldt er een snelheidsbeperking, zodat de aannemer de werken veilig kan uitvoeren.
  • Voor doorgaand verkeer op de E40 zijn telkens twee rijvakken beschikbaar afhankelijk van waar er gewerkt wordt. Alles wordt met signalisatie goed aangeduid.

Let op:

  • Vanaf 22 april tot en met 1 mei wordt de oprit richting Brussel een tiental dagen onderbroken.  Het lokale verkeer vanuit de Hannuitsesteenweg in Landen dat richting Brussel wil rijden, volgt een korte omleiding via de oprit E40 richting Luik en maakt aan het volgende complex van Huy/Hoei een keerbeweging richting Brussel. 
  • De frees- en asfalteringswerken voor de invoegstrook richting Brussel worden in de huidige planning uitgevoerd van vrijdag 30 april tot en met zaterdag 1 mei.
  • De frees- en asfalteringswerken voor de invoegstrook richting Luik worden in de huidige planning overdag uitgevoerd van van donderdag 6 tot en met vrijdag 7 mei
  • Op zaterdag 8 mei wordt alle signalisatie weggenomen.