Overslaan en naar de inhoud gaan

Lokale asfalteringswerken op 4 locaties van Alsembergsesteenweg en Steenweg naar Alsemberg

Lokale asfalteringswerken op 4 locaties van Alsembergsesteenweg en Steenweg naar Alsemberg

Algemeen Overzicht

Datum

Status

Binnenkort

Plaats

Weg

N231

Wat en waarom?

Wat houden de werken in?

De Alsembergsesteenweg/ Steenweg naar Alsemberg (N231) in Halle en Beersel tussen Sinneblok en Halleweg krijgt een nieuwe laag asfalt. De aannemer werkt over een afstand van ongeveer 2500 meter op 4 verschillende plaatsen aan lokale asfaltherstellingen. Dit houdt in dat eerst de bovenste laag asfalt van de rijweg afgefreesd wordt en nadien een nieuwe laag asfalt en nieuwe markeringen aangelegd worden. 

Het betreft lokale herstellingen. De aannemer zal het asfalt van de rijweg affrezen en vervangen door een nieuwe laag asfalt op de stukken waar de rijweg in slechte staat verkeert.  Hij gaat dus niet iedere zone van het begin tot het einde volledig vernieuwen. 
 

De 4 locaties op gewestweg N231 zijn:

 

 • werfzone 1: Alsembergsesteenweg ter hoogte van aansluiting met Sinneblok
 • werfzone 2: Steenweg naar Alsemberg tussen Oct Kerchove d'Exaerdestraat en op- en afrittencomplex Huizingen (20)
 • werfzone 3: Steenweg naar Alsemberg tussen op- en afrittencomplex Huizingen (20) op de Brusselse ring (R0) en de Henry Torleylaan
 • werfzone 4: Alsembergsesteenweg ter hoogte van huisnummer 795
Overzicht asfalteringswerken Halle en Beersel

Timing en impact?

Principe van de werken

De concrete timing en hinder wordt nog besproken met het gemeentebestuur en de aannemer. Hieronder geven we de voorlopige hinder en aanpak weer zoals die tijdens de uitvoering zou kunnen verlopen. Wanneer de start van de werken concreter is, melden we dit zo snel mogelijk op deze webpagina.

Op de pagina actuele hinder kan u de lokale omleidingen en tijdelijke aanpassingen voor verkeerscirculatie per werfzone bekijken (voorlopige planning)


Algemene hinder voor weggebruikers

 • Voetgangers: ondervinden geen hinder
   
 • Fietsers: ondervinden geen hinder
   
 • Openbaar vervoer:  tijdens de werken tussen complex Huizingen en de H. Torleylaan (werfzone 3) kan het openbaar vervoer vanaf 20u. enkel nog richting Alsemberg /R0 rijden. De bussen die op de gewestweg N231 richting Bergensesteenweg (N6) rijden,  volgen de plaatselijke omleiding. Raadpleeg voor vertrek steeds delijn.be/routeplanner om eventuele wijzigingen in bediening van de bushaltes te bekijken.
   
 • Auto’s: Doorgaand verkeer op de Brusselse buitenring (R0) richting Bergensesteenweg (N6) raden we aan om via afrittencomplex Lot/Beersel (19) te rijden. Voor plaatselijk verkeer wordt er een lokale omleiding voorzien door het centrum van Huizingen.
   
 • Zwaar verkeer (+3,5t): kan enkel de omleiding via de Brusselse binnenring (R0) volgen. De omleiding voor plaatselijk verkeer is verboden voor +3,5t. Overtredingen worden geverbaliseerd door politiediensten.