Overslaan en naar de inhoud gaan

Kleine ring: verbinding fietslus

Kleine ring: verbinding fietslus

Algemeen Overzicht

Datum

Status

Gestart

Provincie

Plaats

Weg

R70

De gedeeltes voor rekening van het Agentschap Wegen en Verkeer werden afgerond. De stad Hasselt vult de ontbrekende stukken van de fietslus verder in.

Sinds begin juni 2018 werken het Agentschap Wegen en Verkeer en de stad Hasselt aan de aanleg van een doorlopende fietslus rond de Groene Boulevard

Wat en waarom?

De promenade van de Groene Boulevard werd voorheen op een aantal plekken onderbroken door obstakels, waardoor de fietsroute niet overal even duidelijk was. Dit zorgdevoor verwarring en onveilige situaties. De combinatie met oncomfortabele kasseistroken zorgde ervoor dat veel fietsers het fietspad aan de buitenzijde van de ring ook in tegengestelde richting gebruikten. 

Om een veilige en aangename fietsomgeving te creëren, hebben het Agentschap Wegen en Verkeer en het stadsbestuur voor alle ontbrekende schakels op de Groene Boulevard een oplossing gezocht. 

De bestaande stukken promenade werden door een doorlopende, beige, laag asfalt en fietsstraten met elkaar verbonden. Ter hoogte van de ventwegen krijgen de fietsers voorrang zodat een ononderbroken, comfortabele en veilige fietsstrook zal ontstaan. 

Timing en impact?

De stad Hasselt is de verantwoordelijke bouwheer van het laatste deel van dit infrastructuurproject.
Meer informatie over deze werkzaamheden vindt u op deze webpagina