Overslaan en naar de inhoud gaan

Ingrepen aan weginrichting en toegankelijk maken bushaltes

Ingrepen aan weginrichting en toegankelijk maken bushaltes

Algemeen Overzicht

Datum

Status

Beëindigd

Provincie

Plaats

Weg

N123
N19g

Van 22 mei tot en met 23 juni voeren we ingrepen uit in de Leistraat en de Kasterleesteenweg (N123) in het centrum van Lichtaart en op de N19g. Het betreft werken aan de weginrichting en het toegankelijk maken van bushaltes ‘Lichtaart Kerk’, alsook onderhoudswerken. Gemotoriseerd verkeer volgt steeds een omleiding.

Wat en waarom?

Verhoging van de verkeersveiligheid en toegankelijke haltes voor iedereen

Om de verkeersveiligheid en het comfort van zowel het gemotoriseerd verkeer als de actieve weggebruiker te verhogen, voeren we enkele op de N123 ingrepen uit aan zowel de weginrichting als de bushaltes. Het wegdek in klinkers wordt vervangen door asfalt vanaf het kruispunt met de Schransstraat en Plaats tot aan apotheek Goed. De fietssuggestiestroken op het kruispunt worden vervangen door fietspaden zodat fietsers gescheiden worden van het gemotoriseerd verkeer. Daarnaast vernieuwt de aannemer de bushaltes ‘Lichtaart Kerk’. De haltes worden toegankelijker gemaakt, zodat onder andere rolstoelgebruikers, blinden en slechtzienden vlot en veilig gebruik kunnen maken van het openbaar vervoer.

Daarnaast voeren we onderhoudswerken uit op de N19g. De aannemer vernieuwt er een stuk betonnen rijwegverharding.

Timing en impact?

Werken duren een maand, omleiding voorzien

De aannemer werkt in het centrum van Lichtaart van maandag 22 mei tot en met vrijdag 23 juni. Van donderdag 25 mei tot en met maandag 12 juni voert hij de ingrepen uit op de N19g. Die verlopen in twee fases: van 25 tot en met 31 mei werkt hij in de richting van Turnhout. Van 31 mei tot en met 12 juni worden locaties richting Geel hersteld.

Gedurende de periode van de werken volgt het gemotoriseerd verkeer een omleiding. Doorgaand verkeer rijdt via de R14 – N19 – N13 – R15 – N153 – E34 – afrit Turnhout-centrum. Voor het plaatselijk verkeer, lijnbussen en tractoren is een omleiding voorzien via de Hoogstraat – Dressenstraat – Molenstraat – Plaats – Tielensteenweg.

Omleiding bovenlokaal

De verkeerssituatie voor bovenlokaal verkeer tijdens de werken.

Omleiding lokaal

De verkeersituatie voor lokaal verkeer tijdens de werken.

Vragen? Contacteer ons

Contact
Wegen en Verkeer Antwerpen

Contactformulier