Overslaan en naar de inhoud gaan

Vier deelprojecten Woluwelaan

Vier deelprojecten Woluwelaan

Vier deelprojecten Woluwelaan

Vier deelprojecten

De herinrichting van de Woluwelaan wordt door Wegen en Verkeer in vier deelprojecten uitgevoerd.

In 2017 werd het eerste deelproject afgerond, waarbij het verkeersknooppunt in Machelen tussen de Brusselse binnenring (R0), de Woluwelaan en de E19 vervolledigd werd. Dat knooppunt wordt in de toekomst nog verbonden met de Woluwelaan. Dit op- en afrittencomplex kan pas opengesteld worden nadat de huidige geplande werken tussen het kruispunt met de Haachtsesteenweg en de Kerklaan afgerond zijn. Volgens de huidige planning is dat voorzien eind 2022. Bekijk de beeldengalerij van de reeds afgeronde werken in 2017.

Het tweede deelproject bestaat uit de herinrichting van de Woluwelaan, tussen het kruispunt met de Haachtsesteenweg en de Henri Rampelbergstraat. De Woluwelaan wordt ondertunneld vanaf het kruispunt met de Haachtsesteenweg tot iets voorbij het kruispunt met de Beaulieustraat. Dit zijn de werken die starten vanaf het najaar 2020 en doorlopen tot en met 2022.

In het derde deelproject vanaf 2023 wordt het kruispunt van de Woluwelaan met de Haachtsesteenweg heringericht. Ook de werken aan de Haachtsesteenweg tot aan het kruispunt met de Kuregemstraat, in de richting van Schaarbeek maken hier deel van uit.

In het vierde en laatste deelproject wordt er in 2023 gewerkt aan het kruispunt van de Woluwelaan met de Kerklaan aansluitend op deelproject 2 en vanaf het kruispunt met de Warande tot aan de Kerklaan.

Deelprojecten drie en vier worden gelijktijdig uitgevoerd.

De herinrichting van de Woluwelaan in Machelen omvat vier deelprojecten. Het eerste deelproject werd in 2017 afgerond.