Overslaan en naar de inhoud gaan

Actuele hinder: autoverkeer

Actuele hinder: autoverkeer

Actuele hinder: autoverkeer

Maatregelen voor het autoverkeer

 • Tijdens de werken kan bestemmingsverkeer altijd op de Woluwelaan rijden. Omdat we sinds 21 december 2021 enkel werken op de weghelft richting Vilvoorde, rijdt het verkeer over versmalde rijstroken (een rijstrook per rijrichting) op de weghelft richting Diegem. Daarbij geldt er over het volledige traject een snelheidsbeperking van 50 km/u.
 • Voor bewoners van de Viaductstraat en de Henri Rampelbergstraat is het vanaf 21 december tijdelijk niet mogelijk de Woluwelaan rechtstreeks op of af te rijden. Zij volgen een plaatselijke omleiding via de Kerklaan of de Woluwestraat. 
R22 Machelen: situatie vanaf kerstverlof (zoom)
 • De Warande wordt enkel afgesloten van de Woluwelaan wanneer dat noodzakelijk is voor de werken. Voor het overige blijft de straat toegankelijk voor bewoners. 
  • Rijd je vanuit Diegem om de Warande te bereiken? Dan rijd je op de tweerichtingsbusbaan richting het kruispunt met de Kerklaan. Ter hoogte van het kinderdagverblijf De Madeliefjes maakten we een doorsteek, waardoor je via een u-bocht kan terugdraaien richting de Warande. Rijd je vanuit Vilvoorde naar de Warande? Dan rijd je door tot het kruispunt met de Haachtsesteenweg. Daar maak je vervolgens een u-bocht op de Woluwelaan om opnieuw richting Vilvoorde te rijden.
  • Om uit de Warande te rijden richting Vilvoorde, kan je opnieuw even langs de werfzone om dan verder via de Woluwelaan te rijden. Wil je vanuit de Warande richting Diegem rijden, dan rijd je door tot aan de Kerklaan om daar te keren richting Diegem.
  • Opgelet! Om de Warande te bereiken rijd je langs de werfzone, waar er steenslag aanwezig kan zijn. Wees dus voorzichtig als je de werfzone oprijdt om schade aan je auto te vermijden.

Tip: Klik op de dubbele pijl rechtsboven om de kaart of foto volledig en groter te zien.

 • De Nieuwbrugstraat is sinds 21 december 2021 opnieuw toegankelijk voor alle verkeer, maar het oostelijke deel van de Budasteenweg blijft nog steeds afgesloten van de Woluwelaan. Daarnaast blijven de Beaulieustraat en afrit 5 definitief dicht. 
 • Afrit 5 Machelen-Woluwelaan werd bij de start van fase 2, op 11 januari, volledig afgesloten. Om de Woluwelaan vanop de Ring rond Brussel te kunnen bereiken, is er een omleiding uitgestippeld. Die loopt via de snelweg E19 richting Antwerpen en afrit 12 Vilvoorde-Luchthavenlaan. Door rechtsaf te slaan aan afrit 12, kunnen automobilisten via de Haachtsesteenweg richting Woluwelaan of Diegem rijden. Wanneer ze links afslaan, kunnen ze via rotonde De Vuist Machelen of Vilvoorde bereiken. Wegen en Verkeer maakte een korte interactieve video om deze omleiding zo duidelijk mogelijk in beeld te brengen.