Overslaan en naar de inhoud gaan

Actuele hinder

Actuele hinder

Actuele hinder

Markeringen binnenring ook overdag op vrijdag 7 juli

De aannemer kan wegens personeelstekort de markeringen in de nacht van dinsdag 4 juli op woensdag 5 juli niet voorzien op de binnenring. Alle markeringen op de binnenring en de buitenring worden op vrijdag 7 juli overdag geplaatst. De buitenring is dan al afgesloten voor de werken. Op de binnenring werkt een mobiel werfteam kant per kant af. Er blijft telkens een rijstrook open voor het doorgaand verkeer op de binnenring, maar er zal dan extra hinder zijn.

Werken binnenring: 3 dagen tussen zondagavond 2 en woensdagochtend 5 juli

De nacht van zondag 2 op maandag 3 juli worden de slagbomen geplaatst op de binnenring tussen de Dagobertstraat (blijft open) en de Dekenstraat (blijft open) als voorbereiding op de frees- en asfalteringswerken. Op woensdagochtend 5 juli zijn de laatste markeringswerken achter de rug.
Opgelet: de binnenring tussen Parkpoort en de Dekenstraat wordt tijdelijk dubbelrichting, omdat ook Stad Leuven in de Dekenstraat aan het werk is tot einde juni.

Afgesloten aansluitingen zijstraten: Blijde Inkomststraat en Tiensestraat

 • Voetgangers: kunnen langs de werfzone passeren langs lage ‘heras’ hekken. 
 • Fietsers: worden via de oversteek ter hoogte van de Dagobertstraat naar het dubbelrichtingsfietspad aan de overkant gebracht.
 • Openbaar vervoer:  De buslijnen 306, 337, 555, 558, 601, 616, 630 zullen tijdens de volledige duur van de werken hinder ondervinden. Raadpleeg de info aan de bushalte, plan je route via www.delijn.be/routeplanner of contacteer De Lijn via 070 220 200 (€0,30/minuut).
 • Gemotoriseerd verkeer:
  Parking Ladeuze en centrum Leuven  kunnen vanop de ring bereikt worden via de lokale omleiding: Dagobertstraat - Quinten Metsysplein - Burgemeestersstraat - Blijde Inkomststraat.

Vanuit Leuven centrum wordt het verkeer tijdelijk toegelaten om via de Tiensestraat de Brabançonnestraat in te rijden en via de Parkstraat opnieuw de ring te bereiken.

Werken buitenring: 3 dagen tussen woensdagochtend 5 en zaterdagochtend 8 juli

De nacht van dinsdag 4 juli op woensdag 5 juli - worden de slagbomen na de laatste werken op de binnenring verplaatst naar de buitenring ter hoogte van de Dekenstraat tot aan de bushalte ‘Leuven Tiensepoort’. Ook een deel van het wegdek op de Tiensesteenweg (N3) tot voorbij de zijstraat Klein Rijselstraat wordt meegenomen in de werken. Op zaterdagochtend zijn de laatste markeringswerken achter de rug.

Afgesloten aansluitingen met zijstraten: Klein-Rijselstraat, Bierbeekstraat en Léon Schreursvest

 • Voetgangers: kunnen langs de werfzone passeren langs lage ‘heras’ hekken. 
 • Fietsers: blijven de lokaal aangeduide omleidingen volgen
 • Openbaar vervoer:  De buslijnen 306, 337, 555, 558, 601, 616, 630 kunnen ‘s avonds vertragingen en hinder ondervinden. Raadpleeg de info aan de bushalte, plan je route via www.delijn.be/routeplanner of contacteer De Lijn via 070 220 200 (€0,30/minuut).
 • Gemotoriseerd verkeer:
  Verkeer op de Leuvense buitenring wordt aangeraden om een keerbeweging aan Parkpoort te maken om via de binnenring hun bestemming te bereiken.
 • Verkeer richting Tienen rijdt via het Maria Joanna Artoisplein - Diestsesteenweg, Martelarenlaan en de Spoordijk (N292) opnieuw de Tiensesteenweg op.

Openstelling Tiensepoort pas mogelijk na volledige indienstname verkeerslichtenregeling

De asfalteringswerken en nieuwe markeringen betekenen nog niet het einde van de werken aan het kruispunt. Er worden nieuwe portieken geplaatst aan de Tiensepoort waar de verkeerslichten aanhangen. Nadien moeten de verkeerslichten nog ingesteld worden volgens het nieuwe plan van de verkeerslichtenregeling, dat bepaalt wanneer en hoelang voetgangers, fietsers en auto’s groen of rood licht krijgen. 

De leveringen van deze portieken en de indienstname van de nieuwe verkeerslichten is in de huidige planning voorzien in de week van 10 juli. Als dit vlot verloopt, kan de aannemer de Tiensepoort openstellen vanaf maandag 17 juli. Is dit niet het geval, dan blijft de huidige werfsituatie in voege tijdens de 3 weken van het bouwverlof en kan de openstelling pas gebeuren in de week van 14 augustus. 

Samen met Wegen en Verkeer doet de aannemer er alles aan om de Tiensepoort voor het bouwverlof open te krijgen, maar we willen omwonenden op voorhand inlichten dat dit onder voorbehoud is van de vlotte leveringen en uitrol van de nieuwe verkeerslichtenregeling.