Overslaan en naar de inhoud gaan

Herinrichting Stationsstraat / Provinciesteenweg in Haacht

Herinrichting Stationsstraat / Provinciesteenweg in Haacht

Algemeen Overzicht

Status

In Studie

Plaats

Weg

N21

Wat en waarom?

Herinrichting voor meer verkeersveiligheid en vlotter busverkeer

Gescheiden fietspaden

De aanliggende fietspaden langs de Stationsstraat / Provinciesteenweg (N21) voldoen niet meer aan de kwaliteitsvoorwaarden die Wegen en Verkeer nastreeft voor fietspaden langs gewestwegen zoals de N21. Wegen en Verkeer plant daarom een grondige herinrichting van de weg. Er komen gescheiden of verhoogde fietspaden en veilige oversteekplaatsen voor voetgangers en fietsers. Samen met de betrokken politiezones zal bekeken worden of er trajectcontrole langs de N21 kan worden ingevoerd. Zodra er meer nieuws is over de implementatie van trajectcontrole, laten we dat ook op deze webpagina weten. 

Busbaan richting station

Het ontwerp omvat ook de aanleg van een vrije busbaan voor de bussen in de rijrichting van het station van Haacht. De busbaan zal in het midden van de rijweg liggen en zal waarschijnlijk afgewerkt worden met een afgeschuinde boordsteen. De bedoeling van de busbaan is om de bussen vlotter te laten rijden. Wegen en Verkeer investeert in de vlotte doorstroming van het openbaar vervoer, zodat de bus of de tram een interessant, kwalitatief alternatief wordt en zodat meer mensen uit hun auto stappen en de bus of de tram nemen. 

Faunapassage ter hoogte van de Leibeek

Ter hoogte van de Leibeek zal Wegen en Verkeer een faunapassage aanleggen voor de kleinere diersoorten die zich langs de weg begeven. Het Agentschap voor Natuur en Bos (ANB) stelde eerder voor om een grotere doorgang (van 2 meter hoog) aan te leggen, die ook voor grotere diersoorten kan dienen, maar dat zou zeer ingrijpende werken aan het niveau van de rijweg met zich meebrengen. Er werd daarom beslist om de hoogte van de passage te behouden op 60 cm. 

Tip: Klik op de dubbele pijl rechtsboven om de kaart of foto volledig en groter te zien.