Overslaan en naar de inhoud gaan

Herinrichting Plantin en Moretuslei

Actuele hinder

Actuele hinder

Datum

Status

Gestart

Provincie

Weg

N184

Heraanleg Plantin en Morestuslei 

Vanaf donderdag 17 december 2020 is er opnieuw alle verkeer mogelijk op de Plantin en Moretuslei. Verkeer rijdt in beide richtingen over de vertrouwde rijstroken en de fietsers kunnen volop gebruikmaken van de vernieuwde fietspaden aan weerskanten van de rijweg. Alle zijstraten, die aansluiten op de Planting en Moretuslei, zijn opnieuw open. 

Begin 2021 voert de aannemer de laatste afwerkingen uit, zonder noemenswaardige verkeershinder. 

Aanpassing kruispunt Quinten Matsijslei

De heraanleg van het kruispunt start maandag 18 januari. Zonder weerverlet of onvoorziene omstandigheden duren de werkzaamheden er tot begin maart.

Fietsers en voetgangers

  • De impact voor fietsers en voetgangers blijft beperkt. Via veilige fiets- en wandelcorridors kunnen zij steeds afgeschermd langs de werfzone fietsen en wandelen. 

Gemotoriseerd verkeer

  • Tijdens zo goed als de volledige uitvoeringstermijn is er via de Quinten Matsijslei uitsluitend verkeer staduitwaarts mogelijk. Verkeer moet er rekening houden met een beperkt aantal rijstroken. 
  • Verkeer vanaf de Plantin en Moretuslei (komende van de Singel), de Van Eycklei (komende van de Leien) of de Charlottalei richting de Quinten Matsijslei moet een korte omleiding volgen, rond het Stadspark. Met andere woorden zijn de Quinten Matsijslei en sommige aanpalen zijstraten alleen maar bereikbaar via de Rubenslei. 

Gedurende enkele dagen begin maart, op het einde van de werkzaamheden, zal de Quinten Matsijslei volledig afgesloten worden ter hoogte van de Plantin en Moretuslei. De rijweg zelf wordt dan over enkele tientallen meter vernieuwd. 
 

Plantin en Moretuslei - kruispunt Quinten Matsijslei fase 1

Nachtelijke betonherstellingen brug over de Ring

Ook op maandag 18 januari start AWV met herstellingswerken aan de onderzijde van de brug (Luitenant Lippenslaan) over de Ring. 

  • AWV laat de betonherstellingen bewust ’s nachts uitvoeren. De aannemer werkt dagelijks van 22 uur ’s avonds tot 6 uur ’s morgens de dag nadien, en dat vermoedelijk gedurende een maand. Overdag werkt de aannemer niet en is er bijgevolg geen hinder. 
  • Tijdens de herstellingswerken aan de onderkant van de brug zal de aannemer twee rijstroken op de Ring innemen. Dat gebeurt heel plaatselijk, ter hoogte van de brug. De inname is noodzakelijk om veilig en comfortabel te kunnen werken. 
  • Vanaf maandag tot eind januari is er ’s nachts hinder (verminderd aantal rijstroken) voor het verkeer richting Gent, en vervolgens vanaf het einde van de maand tot midden februari voor verkeer richting Nederland

Kom slim naar Antwerpen
Rijdt u niet vast in de wegenwerken en check Slim naar Antwerpen voor alle bereikbaarheidsinformatie en slimme alternatieven om vlot in de stad te geraken. Zet uw auto bijvoorbeeld op één van de gratis Park+Rides en reis verder met de bus of de tram. Zo komt u steeds slim naar Antwerpen.