Overslaan en naar de inhoud gaan

Herinrichting Plantin en Moretuslei

Actuele hinder

Actuele hinder

Datum

Status

Gestart

Provincie

Weg

N184

Heraanleg Plantin en Morestuslei staduitwaarts tussen Rolwagenstraat en Wilrijkstraat (september 2020 tot voorjaar 2021)

Vanaf dinsdag 1 september 2020 tot halfweg maart 2021 werkt de aannemer op de volledige weghelft staduitwaarts, van iets voorbij de Provinciestraat tot aan de Wilrijkstraat. De weghelft staduitwaarts tussen de Rolwagenstraat en de Wilrijkstraat wordt werfzone en is volledig afgesloten voor alle verkeer. Te voet en met de fiets aan de hand blijven woningen en handelszaken bereikbaar.

Voor doorgaand en plaatselijk verkeer treffen we gepaste maatregelen:

Fietsers:

  • Het fietspad staduitwaarts dat in de werfzone valt, is niet toegankelijk. Fietsers fietsen in beide richtingen over het fietspad aan de bovenkant van de rijweg.
  • Op de overige plaatsen is het fietspad volledig vernieuwd en dus ook vlot toegankelijk voor fietsverkeer.

Autoverkeer:

  • Langs de werfzone moet verkeer over één rijstrook in elke richting.
  • Het kruispunt met de Wolfstraat bleef voorlopig maximaal toegankelijk en zorgde voor de ontsluiting van de achterliggende woonwijken. Vanaf 16 november moet ook dit kruispunt heraangelegd worden, waardoor de straat tijdelijk afgesloten is van de Plantin en Moretuslei. ZIE HIERONDER
  • De overige zijstraten die in de werfzone vallen, zijn afgesloten ter hoogte van de Plantin en Moretuslei. In die zijstraten geldt er tijdelijk dubbelrichtingsverkeer.
fase 6 PMlei

Wolfstraat maand afgesloten vanaf maandag 16 november

Van maandag 16 november tot en met donderdag 17 december is er geen rechtstreeks verkeer meer mogelijk tussen de Plantin en Moretuslei en de Wolfstraat. Het bestemmingsverkeer van de Singel naar Zurenborg zal een omleiding volgen via de Pretoriastraat en de Draakplaats.

N184_fase6_afsluiting Wolfstraat

Kom slim naar Antwerpen
Rijdt u niet vast in de wegenwerken en check Slim naar Antwerpen voor alle bereikbaarheidsinformatie en slimme alternatieven om vlot in de stad te geraken. Zet uw auto bijvoorbeeld op één van de gratis Park+Rides en reis verder met de bus of de tram. Zo komt u steeds slim naar Antwerpen.