Overslaan en naar de inhoud gaan

Herinrichting Pannestraat en Veurnestraat met veilige fietspaden

Herinrichting Pannestraat en Veurnestraat met veilige fietspaden

Algemeen Overzicht

Datum

Status

Gestart

Weg

N35

Wat en waarom?

Veiliger fietsen

Het Agentschap Wegen en Verkeer, de lokale besturen van Veurne, Koksijde en De Panne en Aquaduin maken werk van de herinrichting van de Pannestraat/Veurnestraat (N35). Van het kruispunt met de Koksijdeweg (N396) in De Panne tot net voorbij het kruispunt met de Polderweg in Veurne, wordt de gewestweg volledig opnieuw ingericht. Er komen veilige fietspaden, die waar mogelijk helemaal worden afgescheiden van het autoverkeer. In de bebouwde kommen van Veurne en De Panne wordt ook de riolering volledig vernieuwd.

Beweeg de slider (de grijze lijn) naar rechts om de situatie na de werken te zien. 

Benieuwd? Bekijk alle toekomstbeelden op het tabblad ‘Situatie na de werken’

Timing en impact?

Werken van oktober 2021 tot zomer 2024 

Werken in 8 fases

Om de hinder te beperken, gebeuren de werken in verschillende kleine fases. We starten in oktober 2021, de werken zitten erop tegen de zomer van 2024.

Op het tabblad ‘Timing en fasering’ ziet u waar we wanneer aan het werk zijn.

Omleidingen 

Tijdens het grootste deel van de werken wordt het doorgaand verkeer tussen Veurne en De Panne omgeleid via de Sint-Idesbaldusstraat/Ten Bogaerdelaan (N8) en de Robert Vandammestraat (N396).

Op het tabblad ‘Actuele hinder’ vindt u de laatste informatie over de verkeershinder. 

Deze werken maken deel uit van het fietsrelanceplan van de Vlaamse Regering. Dat plan wil de economie een boost geven na COVID-19, én wil meer Vlamingen op de fiets krijgen. Het Agentschap Wegen en Verkeer verbetert daarom de fietsinfrastructuur langs een reeks gewestwegen. Op bepaalde plaatsen worden nieuwe of bredere fietspaden aangelegd, op andere locaties worden bestaande fietspaden comfortabeler gemaakt. De werken langs de Hoefijzerlaan worden deels met de herstelmiddelen van de Vlaamse Regering uitgevoerd.