Overslaan en naar de inhoud gaan

Terug naar school

Terug naar school

Datum

Status

Gestart

Plaats

Weg

N70

1 september terug naar school

De huidige omleiding voor de werken in het smalle gedeelte van de N70 (vanaf de ovonde aan de Sint-Elisabethstraat tot en met het kruispunt met de Schoolstraat) vraagt van iedereen een aanpassing in het rij- en denkpatroon. Extra aandacht voor de zwakke weggebruiker is cruciaal.

Op onderstaand plan zie je de aangewezen routes voor fietsers en voetgangers:

 1. Kom je naar school via de Spoorweglaan? Ter hoogte van het kruispunt N70 en Spoorweglaan voorziet de aannemer een voetgangersoversteekplaats door de werfzone (of fietsers aan de hand).
   
 2. Kom je naar de school via de Schoolstraat, rij dan verder tot aan de café De Meester en steek daar de Schoolstraat over.
   
 3. Kom je langs het Dorpspark en de A.V. Puymbroecklaan naar school, dan is de veiligste weg  langs de Kerkendam en Kerkplein. Wie langs de Kalishoekstraat naar school komt, kan langs Dambrugstraat en Kerkplein gaan.

Klik op de pijl rechtsboven om de afbeelding vergroot te bekijken. 

Wie zijn kinderen met de auto naar school brengt, moet rekening houden met de omleidingen en het (tijdelijk) eenrichtingsverkeer in verschillende straten. Parkeer jouw auto eventueel wat verder van de school en ga het laatste stukje te voet.

 • Kiss-and-ride-zone op de N70 ter hoogte van de nieuwe ovonde Sint-Elisabethstraat.
   
 • Kiss-and-ride-zone in de Kalishoekstraat voor de kapper (wit huis waar vroeger de tandarts was).
   
 • Kortparkeren met blauwe schijf mogelijk op het Kerkplein, de Schoolstraat tussen Kalishoekstraat en Hazaarddam, de N70 tussen IJzerstraat en werfzone of parking OC Boerenpoort (wandel via het pad door het geboortebos naar de Ponjaardwegel en steek over aan de nieuwe ovonde).

 

Trage wegenkaart

In Beveren en Melsele kan je als fietser of voetganger gebruik maken van heel wat trage wegen. Dat zijn doorsteekjes enkel voor de zwakke weggebruiker. De kaart hieronder toont de trage wegen in Melsele. De volledige kaart kan je bekijken op de website van de gemeente.

Klik op de pijl rechtsboven om de afbeelding vergroot te bekijken.