Overslaan en naar de inhoud gaan

Actuele hinder

Actuele hinder

Datum

Status

Gestart

Plaats

Weg

N70

3 maart: start werken tussen Carrefour en Essendreef (fase 6)

Vanaf 1 maart start de aannemer ook met de rioleringswerken in fase 6, de Vesten vanaf de Carrefour tot aan de Essendreef. Op maandag 1 en dinsdag 2 voeren we eerste nog enkele herstellingen uit aan de zuidelijke weghelft, waar vanaf woensdag het verkeer richting Beveren rijdt en de aparte fietscorridor wordt ingericht. Vanaf woensdag 3 maart geldt in deze zone dan eenrichtingsverkeer naar Beveren. Verkeer richting Antwerpen volgt een omleiding langs de Kasteeldreef, Leurshoek, Koolputstraat en N450.

Op de omleidingswegen en in een aantal omliggende straten nemen we extra maatregelen om sluipverkeer tegen te gaan en de leefbaarheid te waarborgen.

 • Halfdreef: vanaf 22 maart terug dubbelrichtingsverkeer. Parkeerverbod en snelheidsbeperking van 30km/u.
  Fietsen in de Halfdreef mag maar we raden fietsers aan om voor een meer verkeersveilige route te kiezen via de Marcel Van der Aastraat of via de Kallobaan-Pachthof-Neerhof of Ter Gaeverlaan.
 • Floralaan: we voorzien hier 4 parkeerplaatsen voor kortparkeren (30 minuten)
 • Kallobaan: wordt geknipt ter hoogte van de Halfdreef
 • Gaverlandstraat: enkelrichtingsverkeer naar Koolputstraat tussen Tulpenstraat en Koolputstraat
 • Lt. Van Eepoelstraat: knip ter hoogte van Gaverlanddam

Bereikbaarheid Pareinpark tijdens fase 6

Pareinpark blijft maximaal bereikbaar vanaf de N70 voor het inrijdende verkeer komende van Antwerpen. Verkeer komende van Beveren naar Pareinpark kan via de Vredestraat - Lt. Van Eepoelstraat - Pareinlaan de bedrijven en winkels bereiken. Deze route geldt ook voor het verkeer komende van Antwerpen op de momenten dat we vlak voor de inrit van Pareinpark moeten werken. Verkeer dat het bedrijventerrein verlaat, rijdt weg via de achterzijde: Pareinlaan - Lt. Van Eepoelstraat - Vredestraat.

Alle andere bedrijven en handelszaken langs de N70 zijn bereikbaar via de omleiding.

N70 Beveren_lokale omleidingen brief_fase2_Fase 2+6+3

Vanaf 7 juni starten werken aan zuidzijde tussen Snoeckstraat en Sint-Elisabethstraat (fase 2)

Aangepaste omleiding naar Antwerpen vanaf 7 juni

Vanaf 7 juni werken we aan de zuidzijde van de N70 tussen de Snoeckstraat en de Sint-Elisabethstraat (fase 2). Tegelijk wordt ook gestart tussen de Sint-Elisabethstraat en de Spoorweglaan (fase 3), om de noordzijde vrij te maken voor archeologisch onderzoek.

Het verkeer van Antwerpen naar Beveren kan ook na de fasewissel via de N70 blijven rijden. Voor fietsers en voetgangers voorzien we opnieuw een aparte corridor, aan de noordzijde van de weg.

De omleiding voor verkeer naar Antwerpen verandert wel. De omleiding via Spoorweglaan-Pauwstraat-Snoeckstraat vervalt en autoverkeer naar Antwerpen rijdt vanaf 7 juni om via de Schoolstraat, Kalishoekstraat en Burggravenstraat. Deze verkeerssituatie blijft van kracht tot in het late najaar.

Bijkomende verkeersmaatregelen op de (omleidings)straten:

 • Kalishoekstraat:
  • Snelheidsbeperking van 30 km/u
  • Eénrichtingsverkeer vanaf Schoolstraat tot aan Jozef Van Hulstraat. Fietsers mogen in beide richtingen blijven rijden.
  • Parkeerverbod tussen Dambrugstraat en Jozef Van Hulstraat.
 • Sint-Elisabethstraat: verplicht rechts afslaan op Grote Baan. Fietsers mogen zowel links als rechts afslaan.
 • Ponjaardwegel: enkel bereikbaar voor plaatselijk verkeer. Fietsers en voetgangers kunnen vanuit de Ponaardwegel via het pad door het geboortebos naar de N70 rijden.
 • Snoeckstraat: afgesloten van N70 voor alle verkeer. Fietsers en voetgangers rijden om via de Kattestraat en Gentboog (langs spoorlijn). Autoverkeer rijdt via Pauwstraat en Spoorweglaan.

Fietsen langs de N70

Opgelet: in sommige lokale straten wordt enkelrichtingsverkeer ingevoerd om sluipverkeer in de woonwijken tegen te gaan. De hulpdiensten mogen in geval van nood wel nog steeds in twee richtingen door deze straten rijden. Het gaat dan o.a. over de Pauwstraat, Mispellaan, Halfdreef en Gaverlandstraat. De uitzondering voor hulpdiensten zal ook via de werfsignalisatie ter plaatse duidelijk gemaakt worden.