Overslaan en naar de inhoud gaan

Herinrichting N70 in Melsele

Actuele hinder

Actuele hinder

Datum

Status

Gestart

Plaats

Weg

N70

Start rioleringswerken op 18 januari tussen Burggravenstraat en St.Elisabethstraat

Eenrichtingsverkeer N70 naar Beveren, omleiding richting Antwerpen

Vanaf maandag 18 januari starten de wegenwerken aan de Grote Baan en Vesten (N70). Deze werken zullen de komende 2 jaar voor heel wat verkeershinder zorgen. De werken starten met fase 1: van kruispunt Burggravenstraat/Snoeckstraat tot net voorbij de Sint-Elisabethstraat. Verkeer richting Sint-Niklaas blijft in deze fase mogelijk over één rijstrook. Richting Antwerpen loopt de omleiding langs de Spoorweglaan, Pauwstraat en Snoeckstraat.
Fietsers en voetgangers kunnen steeds langs de werfzone via een apart ingerichte strook of via korte omleidingsroutes.

Op de omleidingswegen en in een aantal omliggende straten nemen we extra maatregelen om sluipverkeer tegen te gaan en de leefbaarheid te waarborgen.

 • Spoorweglaan: snelheidsbeperking van 30km/u
 • Pauwstraat: enkelrichtingsverkeer naar Snoeckstraat en parkeerverbod
 • Mispellaan: enkelrichtingsverkeer naar Spoorweglaan tussen Kardinaal Cardijnlaan en Spoorweglaan
 • Snoeckstraat: parkeerverbod en bij uitrijden verplicht rechtsaf naar Antwerpen. Verkeer naar Beveren kan keren aan de rotonde aan P&R Melsele
 • Vendoornstraat: enkel toegang voor bestemmingsverkeer
 • Sint-Elisabethstraat en Burggravenstraat: doodlopend op de werfzone. Tijdelijk dubbelrichtingsverkeer mogelijk in de St.Elisabethstraat van en naar het Kerkplein
N70 Beveren_verkeerssituatie fase 1

Midden februari: start rioleringswerken tussen Carrefour en Essendreef (fase 6)

Vanaf midden februari start de aannemer ook met de rioleringswerken in fase 6, de Vesten vanaf de Carrefour tot aan de Essendreef. Ook in deze zone geldt dan eenrichtingsverkeer naar Beveren. Verkeer richting Antwerpen volgt een omleiding langs de Kasteeldreef, Leurshoek, Koolputstraaten N450.

Op de omleidingswegen en in een aantal omliggende straten nemen we extra maatregelen om sluipverkeer tegen te gaan en de leefbaarheid te waarborgen.

 • Halfdreef: enkelrichting naar Leurshoek en parkeerverbod
 • Leurshoek: parkeerverbod tot ca. huisnummer 40, in de Floralaan worden 4 parkeerplaatsen voorzien voor kortparkeren bij handelszaken (30 minuten)
 • Kallobaan: wordt geknipt ter hoogte van de Halfdreef
 • Gaverlandstraat: enkelrichtingsverkeer naar Koolputstraat tussen Tulpenstraat en Koolputstraat
 • Lt. Van Eepoelstraat: knip ter hoogte van Gaverlanddam, uitgezonderd voor bussen van De Lijn en hulpdiensten

Bereikbaarheid Pareinpark tijdens fase 6

Pareinpark blijft maximaal bereikbaar vanaf de N70 voor het inrijdende verkeer komende van Antwerpen. Verkeer komende van Beveren naar Pareinpark kan via de Vredestraat - Lt. Van Eepoelstraat - Pareinlaan de bedrijven en winkels bereiken. Deze route geldt ook voor het verkeer komende van Antwerpen op de momenten dat we vlak voor de inrit van Pareinpark moeten werken. Verkeer dat het bedrijventerrein verlaat, rijdt weg via de achterzijde: Pareinlaan - Lt. Van Eepoelstraat - Vredestraat.

Alle andere bedrijven en handelszaken langs de N70 zijn bereikbaar via de omleiding.

N70 Beveren_verkeerssituatie fase 6

Opgelet: in sommige lokale straten wordt enkelrichtingsverkeer ingevoerd om sluipverkeer in de woonwijken tegen te gaan. De hulpdiensten mogen in geval van nood wel nog steeds in twee richtingen door deze straten rijden. Het gaat dan o.a. over de Pauwstraat, Mispellaan, Halfdreef en Gaverlandstraat. De uitzondering voor hulpdiensten zal ook via de werfsignalisatie ter plaatse duidelijk gemaakt worden.