Overslaan en naar de inhoud gaan

Herinrichting N70 in Melsele

Actuele hinder

Actuele hinder

Datum

Status

Gestart

Plaats

Weg

N70

Werken bufferbekken vanaf 14 september

De werken voor de aanleg van het bufferbekken starten op 14 september en duren ongeveer 10 weken. In de eerste twee weken zijn ontbossingswerken gepland. Vervolgens start het grondwerk. Aansluitend moet ook de bestaande gracht tussen de N70 en het bufferbekken onderhouden en deels ingebuisd worden.
Tijdens deze werken is er nog geen hinder op de N70.

Lokale hinder op fietspad Meersen vanaf 14 september

Hoewel fietspad Meersen tijdens het grootste deel van de werken aan het bufferbekken toegankelijk blijft, is het onvermijdelijk dat er plaatselijk hinder is voor de fietsers op dit fietspad. Zo zal het werfverkeer geregeld het fietspad moeten kruisen. Om het werfverkeer te attenderen op de fietsers én de fietsers te waarschuwen voor het werfverkeer, zal er ter hoogte van de doorsteek langs het bestaande waterbekken een versmalling op het fietspad worden aangebracht. En dit zowel op fietspad Meersen als op het fietspad langs de Hertogin Margarethalaan.

We vragen fietsers om hun snelheid aan te passen ter hoogte van de werfzone. Houd er ook rekening mee dat er door de werken mogelijk zand en/of stenen op het fietspad terecht kunnen komen. De aannemer engageert zich op zijn beurt om de kruisende transporten maximaal buiten de begin- en einduren van de scholen te doen, om de schoolgaande jeugd zo weinig mogelijk te hinderen.

Verkeersbord Opgepast werfverkeer

Korte fietsomleiding van 31 oktober tot 13 november

De afvoer van de overtollige grond die uit het bufferbekken wordt gegraven, gebeurt van 31 oktober tot 13 november 2020. Tijdens deze twee weken is het een komen en gaan van grondtransporten die het fietspad Meersen moeten kruisen. Voor ieders veiligheid sluiten we dan het fietspad volledig af. Fietsers volgen een korte omleiding langs de Hertogin Margarethalaan en Pareinlaan.

N70 Beveren - fietsomleiding bufferbekken