Overslaan en naar de inhoud gaan

Actuele hinder

Actuele hinder

Fase 5: vanaf 13 februari tot eind juni 2023

Werfzone: Grote Baan van Schoolstraat (N450), vanaf Colora tot net voor Carrefour 

Op maandag 13 februari wordt de Grote Baan tussen de Schoolstraat en de Carrefour volledig afgesloten voor verkeer. Fietsers, gemotoriseerd verkeer en het openbaar vervoer rijden om. 

 • Gemotoriseerd verkeer volgt in beide richtingen een omleiding via de Kasteeldreef, Halfdreef, Leurshoek, Koolputstraat, Dijkstraat en Schoolstraat.
  • Voor een vlottere doorstroming geldt aan beide zijden van de Koolputstraat, Leurshoek en Halfdreef een parkeerverbod.
 • Fietsers volgen een verkorte route via het steegje tussen de N70 en de Jan Bekenshoek naar de IJzerstraat en nemen dan de Jozef Balstraat om via de Spoorweglaan weer de Grote Baan te bereiken
 • De Lijn – buslijnen 81, 82, 83, 84 en 85
  • Richting Antwerpen volgen de bussen dezelfde omleiding als het gemotoriseerd verkeer. De haltes op de N70 tussen Gravendreef en Schoolstraat worden niet bediend. De Lijn voorziet tijdelijke haltes op het omleidingstraject.
  • Richting Sint-Niklaas rijden de bussen volgens een iets andere route dan de omleiding voor het reguliere verkeer. Ze rijden na de Leurshoek via de Floralaan en de Luitenant Van Eepoelstraat zodat de ‘halte Viergemeet’ nog bediend kan worden.
  • Meer info over de aangepaste busroutes en tijdelijke haltes vind je op www.delijn.be/routeplanner of op de aankondigingsberichten aan de bushaltes.

Werfzone + routes voor het verkeer vanaf 13 februari 2023

Klik op de afbeelding om te vergroten

Alternatieve fietsroute via fietspad Meersen

Momenteel werken we aan de laatste fase van de vernieuwing van de Grote Baan vanaf de Schoolstraat tot aan de Carrefour. De werfzone is afgesloten voor alle verkeer, met uitzondering voor de plaatselijke bewoners of voor bestemmingsverkeer naar supermarkt Aldi bijvoorbeeld. 

We merken dat fiets- en voetgangers, de aangegeven omleiding negeren en door de werf fietsen of stappen. Dat zorgt voor gevaarlijke situaties. Op de werf wordt gewerkt met zwaar materieel en kraanbestuurders hebben onvoldoende zicht op fiets- en voetgangers. De aannemer kan de veiligheid niet garanderen als weggebruikers het doorgangsverbod negeren.

Fiets- of voetgangers die geen bestemming hebben in de werfzone moeten de omleiding volgen of het fietspad Meersen nemen, zoals aangeduid op onderstaande kaart. Bedankt voor je begrip!

Klik op de afbeelding om te vergroten.