Overslaan en naar de inhoud gaan

Herinrichting N70 in Melsele

Algemeen Overzicht

Datum

Status

Gestart

Plaats

Weg

N70

Wat en waarom?

Veiligheid én leefbaarheid verhogen

Het Agentschap Wegen en Verkeer en de gemeente Beveren werken samen aan de totale heraanleg van de N70 in Melsele. De projectzone strekt zich uit over de N70 van aan de Essendreef tot net voorbij het kruispunt met de Burggravenstraat/Snoeckstraat. Over een afstand van zo’n 2 kilometer ondergaat de gewestweg een grondige metamorfose. Bij de herinrichting gaat de nodige aandacht uit naar de veiligheid van alle weggebruikers.

Lees meer onder Toekomstbeeld.

N70 Beveren_ontwerpplan

Timing en impact

De laatste fase tussen de Schoolstraat en de Carrefour begint op 13 februari en duurt tot in de zomer

Slecht weer of onvoorziene omstandigheden kan de timing mogelijk nog beïnvloeden.

De hoofdwerken zijn in januari 2021 gestart en waren voorzien om ongeveer 2 jaar te duren. In januari 2022 werden de werken echter stilgelegd, omdat er een vervuiling in het grondwater was aangetroffen. Na een aanpassing van de omgevingsvergunning, werden de werken in augustus 2022 terug opgestart.

De aannemer startte tegelijkertijd in de derde en vierde fase. Dat is de zone tussen de Sint-Elisabethstraat en het kruispunt met de Schoolstraat (N450). De volledige zone vanaf de Sint-Elisabethstraat tot en met de Schoolstraat is klaar tegen 13 februari 2023. 

Het streefdoel is om in de zomer van 2023 alle werken op de N70 klaar te hebben.

Fasering Werken
Tijdlijn

De N70 is volledig afgesloten ter hoogte van de werfzone. Het doorgaande verkeer wordt zoveel mogelijk omgeleid via de snelwegen. Voor plaatselijk verkeer zijn er lokale omleidingen in beide richtingen. Meer details over de timing en de verkeersmaatregelen vindt u terug onder Actuele hinder.

Goed om te weten
Alle verkeersmaatregelen die we nemen in Melsele zijn vooraf doorgesproken met en goedgekeurd door de hulpdiensten. Zij zijn op de hoogte van alle afsluitingen en omleidingen en passen waar nodig hun aanrijroutes aan. In de straten waar enkelrichtingsverkeer geldt, mogen de hulpdiensten in geval van nood tegen de rijrichting in rijden.