Overslaan en naar de inhoud gaan

Herinrichting N70 in Melsele

Herinrichting N70 in Melsele

Algemeen Overzicht

Datum

Status

Gestart

Plaats

Weg

N70

Wat en waarom?

Veiligheid én leefbaarheid verhogen

Het Agentschap Wegen en Verkeer, de gemeente Beveren en Synductis werken samen aan de totale heraanleg van de N70 in Melsele. De aannemer zal de gewestweg aanpakken van de Essendreef tot voorbij het kruispunt met de Burggravenstraat en de Snoeckstraat. Nieuwe veilige kruispunten met vrijliggende fietspaden en twee nieuwe ovondes beogen veiliger en vlotter verkeer langs de N70. Daarnaast krijgen de bussen een eigen busbaan, wordt zone 30 ingesteld in de schoolomgeving en legt men een groene doortocht aan langs het hele traject. 

Timing en impact

Uitvoering van de werken 

Nutswerken afgerond

De nutswerken zijn gestart in 2019 en intussen beëindigd, enkel de overkoppelingen moeten nog gebeuren (beperkte hinder). 

Heraanleg N70 vanaf voorjaar 2021

De hoofdwerken starten na de werken op de N450 in Beveren, in het voorjaar van 2021. De planning wordt nu opgemaakt. De hoofdwerken zullen ongeveer 2 jaar in beslag nemen. Tijdens deze werken blijft verkeer richting Beveren altijd mogelijk. Bij werken in smallere delen van de N70 wordt het verkeer in één richting omgeleid langs snelwegen. Fietsers behouden steeds doorgang.

Meer informatie
Meer details over de timing en de verkeersmaatregelen van de hoofdwerken kan u later op deze website terugvinden.