Overslaan en naar de inhoud gaan

Herinrichting Merksemsebaan en Deurnesteenweg ter hoogte van Hoogmolenbrug

Actuele hinder

Actuele hinder

Datum

Status

Gestart

Provincie

Weg

N120

Fase 1: herinrichting zuidzijde Merksemsebaan vanaf 24 augustus

Alle verkeer via noordelijke weghelft

Op 24 augustus start de eigenlijke herinrichting en wordt de volledige zuidelijke weghelft van de Merksemsebaan werfzone. Wegen en verkeer vernieuwt de bestaande rijstroken en het fietspad richting Wijnegem en bouwt de eerste helft van het nieuwe kruispunt voor de Deurnesteenweg tussen de Quick en het Wokpaleis. 

Alle verkeer, zowel autoverkeer als fietsers en voetgangers, verschuift naar de noordzijde van de weg. Gemotoriseerd verkeer rijdt over één rijstrook in elke richting. Auto’s en vrachtwagens richting Wijnegem worden via de net aangelegde doorsteken in de middenberm naar de andere weghelft geleid. De afslagbewegingen aan de kruispunten met de Bijkhoevelaan en de Deurnesteenweg blijven maximaal toegankelijk. Fietsers maken in beide richtingen gebruik van het aangepaste fietspad aan de noordzijde en kunnen op 3 plaatsen de Merksemsebaan oversteken via een aangeduide fietsoversteekplaats: t.h.v. de Industrielaan en aan de kruispunten met de Deurnesteenweg en de Bijkhoevelaan.

  N120 Merksemsebaan verkeersplan fase 1

  Kruispunten maximaal bereikbaar

  Bij de herinrichting van de zuidzijde moeten uiteraard ook de aansluitingen met de Deurnesteenweg en Bijkhoevelaan op de Merksemsebaan aangepast worden. De afslagbewegingen aan deze kruispunten blijven maximaal toegankelijk voor het verkeer en zullen slechts gedurende een beperkte periode onderbroken zijn om de nieuwe weg aan te kunnen sluiten op de bestaande infrastructuur:

  • Deurnesteenweg-zuid: onderbroken gedurende maximaal 3 weken in de periode eind september – oktober
  • De aansluiting van de Bijkhoevelaan op de Merksemsebaan wordt in twee helften aangepakt, zodat de straat steeds bereikbaar blijft voor in- en uitrijdend verkeer. Dit gebeurt wellicht in oktober of november.

  Meer details en plannetjes van de verkeerssituatie tijdens de werken aan de aansluitende zijstraten kan u binnenkort op deze webpagina terugvinden.

  Bedrijven en handelszaken zijn bereikbaar

  Tijdens de werken, blijven de omliggende bedrijven in de buurt bereikbaar. Ook de bedrijvenzone Bijkhoevelaan houden we op elk moment toegankelijk voor vrachtverkeer. De herinrichting van dit kruispunt wordt namelijk gefaseerd aangepakt.

  De bus blijft rijden

  Openbaar vervoersmaatschappij De Lijn verplaatst tijdelijk enkele haltes. De dienstverlening blijft wel behouden, maar u stapt tijdelijk elders op en af.

  • De haltes langs de noordzijde van de Merksemsebaan (richting Antwerpen), blijven zoals ze vandaag zijn en kunnen tijdens de eerste fase van de hoofdwerken gewoon bediend worden. 
  •  De halte 'Wijnegem Hoogmolen Kruispunt' aan de zuidzijde richting Wijnegem, zal vanaf 24 augustus niet meer bediend worden. Reizigers kunnen op- en afstappen aan de eerstvolgende halte t.h.v. Venhof (halte 'Wijnegem Gyproc').

  Meer informatie vindt u op www.delijn.be.

  Kom slim naar Antwerpen
  Rijd u niet vast in de wegenwerken en check Slim naar Antwerpen voor alle bereikbaarheidsinformatie en slimme alternatieven om vlot in de stad te geraken. Zet uw auto bijvoorbeeld op één van de gratis Park+Rides en zet uw reis verder met de bus of tram. Zo komt u steeds slim naar Antwerpen.