Overslaan en naar de inhoud gaan

Herinrichting Merksemsebaan en Deurnesteenweg ter hoogte van Hoogmolenbrug

Actuele hinder

Actuele hinder

Datum

Status

Gestart

Provincie

Weg

N120

Alle verkeer op noordelijke weghelft Merksemsebaan

De volledige zuidelijke weghelft van de Merksemsebaan is werfzone door de vernieuwing van de bestaande rijstroken en het fietspad richting Wijnegem. Alle verkeer zit aan de noordzijde van de werfzone.

 • Fietsers maken in beide richtingen gebruik van het aangepaste fietspad aan de noordzijde en kunnen op 3 plaatsen de Merksemsebaan oversteken via een aangeduide fietsoversteekplaats: t.h.v. de Industrielaan en aan de kruispunten met de Deurnesteenweg en de Bijkhoevelaan.
 • Gemotoriseerd verkeer rijdt over één rijstrook in elke richting. Auto’s en vrachtwagens richting Wijnegem worden via de net aangelegde doorsteken in de middenberm naar de andere weghelft geleid. De afslagbewegingen aan de kruispunten met de Bijkhoevelaan en de Deurnesteenweg blijven maximaal toegankelijk.

Kruispunten maximaal bereikbaar

Bij de herinrichting van de zuidzijde moeten uiteraard ook de aansluitingen met de Deurnesteenweg en Bijkhoevelaan op de Merksemsebaan aangepast worden. De afslagbewegingen aan deze kruispunten blijven maximaal toegankelijk voor het verkeer en zullen slechts gedurende een beperkte periode onderbroken zijn om de nieuwe weg aan te kunnen sluiten op de bestaande infrastructuur

Deurnesteenweg

Het nieuwe tracé van de Deurnesteenweg aan de zuidkant van de N120, enkele tientallen meters ten westen van het bestaande kruispunt, is klaar. Vanaf maandag 16 november past AWV de bestaande aansluiting aan. Tijdens deze werken is de bestaande Deurnesteenweg onderbroken ter hoogte van de Merksemsebaan. De werken duren tot begin decemberDe Deurnesteenweg blijft steeds bereikbaar, eventueel via een omleiding. Handelszaken Desco, Quick en de carwash blijven toegankelijk.

 • Voetgangers en fietsers kunnen de oversteekplaatsen aan Euromat en Desco tijdelijk niet gebruiken. Vanuit Schoten en Wijnegem volg je het dubbelrichtingsfietspad tot aan de Industrielaan. Hier steek je over en neem je het fietspad naar de nieuwe Deurnesteenweg. In omgekeerde richting geldt dezelfde route.
 • Gemotoriseerd autoverkeer
  • kan vanuit Antwerpen rechtstreeks de Deurnesteenweg bereiken, via een doorgang aan de rechterzijde van de werf en het nieuw aangelegde tracé.
  • volgt vanuit Wijnegem een omleiding via de Houtlaan, Turnhoutsebaan en Ruggeveldlaan richting de Deurnesteenweg.
  • kan vanuit Schoten (vanaf de Hoogmolenbrug) de N120 niet oversteken. Het slaat rechtsaf richting Antwerpen en rijdt vervolgens via de Confortalei, Ter Heydelaan en Fahylaan naar de Deurnesteenweg.
Omleidingsplan Deurnesteenweg vanaf 16 november

Bijkhoevelaan

Ter hoogte van de Bijkhoevelaan vinden herstellingswerken aan waterleidingen plaats. Watermaatschappij Water-link werkt in fases, zodat de Bijkhoevelaan bereikbaar blijft via een versmalde toegang. Tijdelijke verkeerslichten regelen het verkeer van en naar de Bijkhoevelaan.

Bedrijven en handelszaken zijn bereikbaar

Tijdens de werken, blijven de omliggende bedrijven in de buurt bereikbaar. Ook de bedrijvenzone Bijkhoevelaan houden we op elk moment toegankelijk voor vrachtverkeer. De herinrichting van dit kruispunt wordt namelijk gefaseerd aangepakt.

De bus blijft rijden

Openbaar vervoersmaatschappij De Lijn verplaatst tijdelijk enkele haltes. De dienstverlening blijft wel behouden, maar u stapt tijdelijk elders op en af.

 • De haltes langs de noordzijde van de Merksemsebaan (richting Antwerpen), blijven zoals ze vandaag zijn en kunnen tijdens de eerste fase van de hoofdwerken gewoon bediend worden. 
 •  De halte 'Wijnegem Hoogmolen Kruispunt' aan de zuidzijde richting Wijnegem, zal vanaf 24 augustus niet meer bediend worden. Reizigers kunnen op- en afstappen aan de eerstvolgende halte t.h.v. Venhof (halte 'Wijnegem Gyproc').

Meer informatie vindt u op www.delijn.be.

Kom slim naar Antwerpen
Rijd u niet vast in de wegenwerken en check Slim naar Antwerpen voor alle bereikbaarheidsinformatie en slimme alternatieven om vlot in de stad te geraken. Zet uw auto bijvoorbeeld op één van de gratis Park+Rides en zet uw reis verder met de bus of tram. Zo komt u steeds slim naar Antwerpen.