Overslaan en naar de inhoud gaan

Herinrichting kruispunten Assesteenweg en op- en afrittencomplex E40

Timing en fasering

Timing en fasering

Datum

Status

Gestart

Plaats

Weg

N285

Werken in vier fases

De werken aan de kruispunten aan de Assesteenweg en aan het op- en afrittencomplex aan de E40 verlopen in vier fases. De werken worden gefaseerd uitgevoerd om de hinder voor de omgeving te spreiden.

  • Fase 1: deze fase duurt ongeveer 5 maanden. In deze fase wordt de riolering onder de weg aangelegd en wordt de weg opgebouwd. Het gaat over het plaatsen van fundering, asfalt, boordsteen en het fietspad van de rijstrook in de richting van Ternat over de hele lengte van de werfzone. In deze fase werkt de aannemer over de volledige lengte van de werfzone om ervoor te zorgen dat er een vlottere doorstroom is in de volgende fases.
     
  • Fase 2: deze fase duurt ongeveer een maand. In deze fase wordt de riolering onder de weg aangelegd en wordt de weg opgebouwd. Het gaat over het plaatsen van fundering, asfalt, boordsteen en het fietspad van de rijstrook in de richting van Asse, van aan de speelhal Josan tot net voorbij de oprit van de E40 richting Brussel. Op het einde van deze fase zullen de oprit van de E40 richting Brussel en de afrit van de E40 vanuit Affligem afgesloten worden.
     
  • Fase 3: deze fase duurt ongeveer een maand. In deze fase wordt de riolering onder de weg aangelegd en wordt de weg opgebouwd. Het gaat over het plaatsen van fundering, asfalt, boordsteen en het fietspad van de rijstrook in de richting van Asse, van aan de oprit van de E40 richting Brussel tot en met de oprit van de E40 richting Affligem. Op het einde van deze fase zullen de oprit van de E40 richting Affligem en de afrit van de E40 vanuit Brussel afgesloten worden.
     
  • Fase 4: deze fase duurt ongeveer een maand. In deze fase wordt de riolering onder de weg aangelegd en wordt de weg opgebouwd. Het gaat over het plaatsen van fundering, asfalt, boordsteen en het fietspad van aan de oprit van de E40 richting Affligem tot en met carwash Isocom.

Wanneer de op- en afritten van de E40, in fase 2 en 3, worden afgesloten, ligt momenteel nog niet vast. Wegen en Verkeer probeert om deze momenten te laten samenvallen met een verkeersluwere vakantieperiode in het voorjaar van 2020 om de hinder voor het verkeer te beperken.

Presentatie voor omwonenden

Om bedrijven en omwonenden in de onmiddellijke omgeving van de werken voldoende te informeren, organiseerde Wegen en Verkeer op 18 september 2019 een infomoment. Er werd een presentatie getoond over de fasering van de werken aan de aanwezige handelaars en vertegenwoordigers van de bedrijven in de regio. Die presentatie kan u hiernaast terugvinden, bij Documenten.