Overslaan en naar de inhoud gaan

Herinrichting kruispunten Assesteenweg en op- en afrittencomplex E40

Actuele hinder

Actuele hinder

Datum

Status

Beëindigd

Plaats

Weg

N285

Nachtelijk asfalteringswerken van 1 september tot 5 september

Als laatste onderdeel van de herinrichting van de Assesteenweg worden in de eerste week van september (van dinsdag 1 september tot zaterdag 5 september = in totaal 4 werknachten) nachtelijke asfalteringswerken uitgevoerd. Per werknacht worden bepaalde zones op de Assesteenweg tussen 20u en 6u afgesloten voor alle verkeer. Bedrijven, omwonenden of handelaars zullen in die periode dan ook hun woningen of panden niet kunnen bereiken (of verlaten). Voor doorgaand verkeer op de Assesteenweg gelden er lokale omleidingsroutes. Overdag wordt de Assesteenweg telkens opnieuw opengesteld voor verkeer. Op de situeringskaart hieronder kan u zien welke zones wanneer aangepakt worden. 

Asfalteringswerken 's nachts N285 Ternat

Nacht 1 van 01/09 op 02/09

 • Werfzone: tussen huidige werfzone aan Speelhal Josan en spoorwegovergang in het centrum van Ternat (ter hoogte van de Asbaan)
 • Woningen, bedrijven en handelszaken in deze zone zijn tussen 20u 's avonds en 06u ' s morgens niet bereikbaar. 
 • Wat: huidige asfaltverharding tot op 7cm affrezen en onderlaag asfalt van 4cm aanleggen. Toplaag asfalt wordt tijdens een andere nacht aangelegd. 
 • Omleiding voor doorgaand verkeer op de Assesteenweg in beide richtingen via Statiestraat - Wijmenierlaan - Nattestraat.

Nacht 2 van 02/09 op 03/09

 • Werfzone: tussen huidige werfzone aan Carwash Isocom en rotonde (aan de Industrielaan)
 • Woningen, bedrijven en handelszaken in deze zone zijn tussen 20u 's avonds en 06u ' s morgens niet bereikbaar.  
 • Wat: huidige asfaltverharding tot op 7cm affrezen en onderlaag asfalt van 4cm aanleggen. Toplaag asfalt wordt tijdens een andere nacht aangelegd.
 • Omleiding voor doorgaand verkeer op de Assesteenweg in beide richtingen via Industrielaan - Steenbergstraat - Donkerstraat - Nattestraat.

Nacht 3 van 03/09 op 04/09

 • Werfzone: tussen spoorwegovergang in het centrum van Ternat (ter hoogte van Asbaan) en brug over E40
 • Woningen, bedrijven en handelszaken in deze zone zijn tussen 20u 's avonds en 06u ' s morgens niet bereikbaar. 
 • Zuidelijke op- en afrit E40 (oprit richting Brussel en afrit vanuit Gent) afgesloten voor verkeer. 
 • Wat: aanleg toplaag asfalt (3cm) en aanbrengen markeringen op wegdek 
 • Omleiding voor doorgaand verkeer op de Assesteenweg in beide richtingen via Statiestraat - Wijmenierlaan - Donkerstraat - Steenbergstraat - Industrielaan

Nacht 4 van 04/09 op 05/09

 • Werfzone: tussen brug over E40 en rotonde (ter hoogte van Industrielaan), inclusief oprit richting Gent en afrit vanuit Brussel
 • Woningen, bedrijven en handelszaken in deze zone zijn tussen 20u 's avonds en 06u 's morgens niet bereikbaar. 
 • Noordelijke op- en afrit E40 (oprit richting Gent en afrit vanuit Brussel) afgesloten voor verkeer
 • Wat: aanleg toplaag asfalt (3cm) en aanbrengen markeringen op wegdek
 • Omleiding voor doorgaand verkeer op de Assesteenweg in beide richtingen via Industrielaan - Steenbergstraat - Donkerstraat - Nattestraat

Hinder tijdens de werken (algemeen)

Tijdens zo goed als de volledige duur van de werken moet het verkeer op de Assesteenweg over twee versmalde rijstroken rijden, één per rijrichting. Dit is uitgezonderd deelfase 1a en de eerste vier weken van fase 3 waarin er met tijdelijke verkeerslichten en beurtelings verkeer wordt gewerkt omdat de beschikbare openbare ruimte er te beperkt is om verkeer in twee richtingen door te laten.  

Wanneer er aan de op- en afritten (zowel aan de zuidelijke kant van de E40 als aan de noordelijke kant van de E40) gewerkt wordt, zijn er afsluitingen nodig. Die worden voor zover dat mogelijk is in verkeersluwe periodes ingepland. 

Via de invalswegen Brusselsesteenweg (N9) en Ninoofstesteenweg (N8) lopen er bovendien omleidingsroutes voor het doorgaand auto- en vrachtverkeer dat de werfzone wil vermijden (zie omleidingskaart onderaan deze pagina). 

Wegen en Verkeer beseft dat de werken voor hinder zorgen en uw dagelijkse verplaatsingen moeilijker maken. Opritten van bewoners en handelaars en zijstraten worden tijdens de werken zo goed mogelijk bereikbaar gehouden door middel van tijdelijke verhardingen. Fietsers en voetgangers langs de werfzone worden steeds afgeschermd van het autoverkeer op de versmalde rijstroken door een verlaagd hekwerk.

De omleiding voor het doorgaand verkeer verloopt via de Brusselsesteenweg en de Ninoofsesteenweg. Zo wordt de werfzone rond de werken aan de Assesteenweg vermeden.