Overslaan en naar de inhoud gaan

Herinrichting kruispunt Zedelgemsesteenweg x Aartrijkestraat x Mitswegestraat in Eernegem

Herinrichting kruispunt Zedelgemsesteenweg x Aartrijkestraat x Mitswegestraat in Eernegem

Algemeen Overzicht

Datum

Plaats

Weg

N368

Wat en waarom?

Vanaf maandag 27 april start de herinrichting van het kruispunt van de N368 Zedelgemsesteenweg met de Aartrijkestraat en de Mitswegestraat met het oog op veiliger verkeer.

De maximumsnelheid van 50 km/u wordt vaak niet nageleefd. Met behulp van een middengeleider zal de rijweg versmald worden. In combinatie met een asverschuiving moet dit de snelheid temperen ter hoogte van dit kruispunt.  

Timing en impact?

Het kruispunt gaat tijdens de werken volledig dicht.
De volgende omleidingen zijn voorzien:

  • Verkeer komende vanuit Aartrijke:

- Het verkeer richting centrum Eernegem volgt de omleiding via de Kriekestraat en Bruggestraat. Er wordt hiervoor éénrichtingsverkeer ingevoerd in de Kriekestraat (verkeer kan naar centrum Eernegem) en er wordt uitgezonderd plaatselijk verkeer (2 richtingen) ingevoerd in de Kriekestraat vanaf de Bruggestraat tot en met huisnummer 24.

- Het zwaar verkeer moet de omleiding via de Zuidstraat, N33 (Oostendesteenweg), Zedelgemsesteenweg en Fabriekweg volgen.

  • Verkeer komende vanuit centrum Eernegem:

- Het verkeer richting Aartrijke volgt de omleiding langs de Bruggestraat.
- Het verkeer komende uit de Aartrijkestraat kan het kruispunt steeds uitrijden naar rechts, op de Zedelgemsesteenweg richting Oostendesteenweg. Links uitrijden richting Aartrijke is niet mogelijk! De Mitswegestraat is dus ook niet bereikbaar. De Aartrijkestraat en Achterstraat blijven toegankelijk voor verkeer in beide richtingen.

  • Verkeer komende van Gistel/Torhout:

- Het verkeer richting Aartrijke volgt de omleiding langs de Zuidstraat. Deze omleiding geldt ook voor het zwaar verkeer, de tonnagebeperking wordt daarom opgeheven.
- Het verkeer naar centrum Eernegem kan via de Stationsstraat of de Zedelgemsesteenweg (en omleiding langs de Fabriekweg) rijden.

 

Vanaf 3 augustus zal de Watergroep werken in de Aartrijkestraat.  Meer info via de website van De Watergroep. Ook gaan zij op de N33 thv de Stationstraat nog kort werken om een overkoppeling te plaatsen.

Op 13 augustus wordt beurtelings de N368 voor 1 dag afgesloten met driekleurige lichten om een  waterdichte voeg te plaatsen.