Overslaan en naar de inhoud gaan

Herinrichting kruispunt Steenweg x Populierenlaan x Frans Kusterslaan

Herinrichting kruispunt Steenweg x Populierenlaan x Frans Kusterslaan

Algemeen Overzicht

Datum

Status

Beëindigd

Provincie

Plaats

Weg

N78

Wat en waarom?

Veilige oversteekplaatsen, bypass verdwijnt

De bypass met oversteek aan het kruispunt Steenweg x Frans Kusterslaan, richting Lanaken, verdwijnt. Komende vanuit Maasmechelen kan men voortaan binnen de verkeerslichten rechtsaf draaien naar de Frans Kusterslaan. Zo worden de kruisende verkeersbewegingen van alle weggebruikers beter gebundeld en dat verbetert de leesbaarheid van het kruispunt.

De oversteekplaatsen op de Steenweg worden uitgebreid voor fietsers, verlicht en enkele meters verplaatst. De fietspaden aan het kruispunt worden in een vloeiende beweging verbonden met de zijstraten en oversteekplaatsen. Door die aanpassingen verdwijnen ook 2 parkeerplaatsen ter hoogte van Steenweg 166 - 168.

Na de herinrichting krijgt het kruispunt een nieuwe asfaltlaag en dienen de verlichtingspalen verplaatst te worden. De verkeerslichten worden omgebouwd naar een slimme lichtenregeling, om een veilige en vlotte verkeersdoorstroming te optimaliseren.

De Watergroep vervangt tijdens deze wegenwerken preventief nog een leiding aan Steenweg 183 - 185. In een latere fase komt er aan de Populierenlaan ook een Hoppinpunt. Voor meer info over Hoppin, surf naar hoppin.be.

Zo ziet het kruispunt er voor de werken uit

Timing en impact?

Timing van de werken

De werken starten 7 augustus en duren een 2-tal maanden. Dat is grotendeels in een verkeersluwe periode zonder veel woon-werk en schoolverkeer. De werken worden in drie fases uitgevoerd;

  • werken aan zijde Frans Kusterslaan (fase 1)
  • zijde Populierenlaan (fase 2)
  • plaatsen asfalttoplaag (fase 3)

Opgelet: asfalt- en wegenwerken zijn weersgevoelig. De planning kan steeds wijzigen.

Welke hinder kan je verwachten?

  • Voetgangers en fietsers worden rond de werfzone geleid.
  • De aantakkingen van de Steenweg met de Frans Kusterslaan en Populierenlaan worden afgesloten voor gemotoriseerd verkeer.
  • Doorgaand verkeer op de Steenweg kan in beide richtingen over één rij- of afslagstrook doorrijden aan 50km/u.
  • Aan de start en het einde van de werken zal er telkens enkele dagen beurtelings verkeer met tijdelijke verkeerslichten ingevoerd worden om wachtbuizen te plaatsen en asfaltwerken kwalitatief uit te kunnen voeren.
  • De werken hebben een invloed op de dienstregeling van De Lijn. Plan je route op delijn.be/routeplanner of check de affiches aan de bushaltes.

Vragen? Contacteer ons

Contact
Wegen en Verkeer Limburg
Telefoon
011 74 23 00

Contactformulier