Overslaan en naar de inhoud gaan

Herinrichting kruispunt Spoorwegstraat en vernieuwde bushaltes

Herinrichting kruispunt Spoorwegstraat en vernieuwde bushaltes

Algemeen Overzicht

Datum

Status

Gestart

Weg

N50d
N357

Wat en waarom?

Veiliger oversteken en comfortabel met de bus 

Het Agentschap Wegen en Verkeer werkt van augustus tot oktober op de Izegemstraat (N357) en Kortrijkstraat (N50d) in Ingelmunster en op de Gentseheerweg (N357) in Izegem.

  • Het kruispunt met de Spoorwegstraat wordt opnieuw aangelegd. Met oversteekplaatsen en nieuwe fietspaden aan het kruispunt maken we het kruispunt veiliger voor overstekende fietsers.
  • We leggen drie bushaltes opnieuw aan. Het gaat om de twee haltes ‘Ingelmunster Garage’, op de Kortrijkstraat, en de halte ‘Ingelmunster Rozenstraat’, op de Gentseheerweg richting het station. Alledrie krijgen ze een verhoogd perron zodat je comfortabel op de bus kan stappen.

IN KAART

Veilige en comfortabele bushaltes

Wegen en Verkeer maakt op verschillende locaties in Vlaanderen werk van veilige en comfortabele bushaltes. De bushaltes krijgen allemaal een verhoogd perron zodat iedereen vlot op de bus kan stappen. Op gewestwegen met een snelheidslimiet van 30 of 50 km/u leggen we bushaltes aan waar de bus stopt op de rijweg, in plaats van in een halte ernaast. Zo moet de bus niet wachten en haar voorrang opeisen om de halte te verlaten. De bus loopt minder vertraging op en het verlaagt de kans op ongelukken.

Timing en impact?

Werken van 16 augustus tot midden oktober 2022

De aannemer start volgens de huidige planning op dinsdag 16 augustus met de werken. Zo ziet de planning eruit:

  • 16 augustus - begin september: heraanleg bushaltes Kortrijkstraat
  • 5 september - midden september: werken nutsmaatschappijen op kruispunt Spoorwegstraat 
  • begin september - midden september: heraanleg bushalte Gentseheerweg
  • 12 september - midden oktober: heraanleg kruispunt Spoorwegstraat

Verkeershinder

  • Fietsers: er wordt een omleiding aangeduid via de Izegemstraat en de fietstunnel onder de sporen.
  • Openbaar vervoer: De bussen De Lijn volgen een omleiding tijdens de werken. Op delijn.be/routeplanner vindt u actuele informatie over de hinder. Automatisch op de hoogte blijven? Op delijn.be/omleidingsnieuwsbrief kan u zich inschrijven op een nieuwsbrief op maat over uw lijn.
  • Autoverkeer: de Izegemstraat wordt volledig afgesloten aan het kruispunt met de Spoorwegstraat. Er wordt in beide richtingen een omleiding aangeduid via het Stationsplein, Stationsstraat, Bruggestraat, Elf Juli Singel, Weststraat, Italianenlaan en Gentseheerweg.

MIA: Mobiliteit Innovatief Aanpakken

In mei 2021 lanceerde Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken Lydia Peeters MIA of ‘Mobiliteit Innovatief Aanpakken’. Deze aanpak moet komaf maken met ingewikkelde administratieve procedures en ervoor zorgen dat kleine infrastructurele ingrepen sneller uitgevoerd kunnen worden. Deze werken in Wervik zijn ook zo’n MIA-project.

Contacteer ons