Overslaan en naar de inhoud gaan

Herinrichting kruispunt Raapstraat en onderhoudswerken op de Singel

Herinrichting kruispunt Raapstraat en onderhoudswerken op de Singel

Algemeen Overzicht

Datum

Status

Binnenkort

Plaats

Weg

R42

Wat en waarom?

Herinrichting kruispunt

We maken het kruispunt met de Singel (R42) en de Raapstraat veiliger, vooral voor fietsers. Dit kruispunt staat momenteel nog op de dynamische lijst van gevaarlijke punten. De verkeerslichten aan het kruispunt krijgen vierkant-groen, waardoor oversteken in de toekomst volledig conflictvrij kan gebeuren. We verbreden de fietspaden en maken de fietsoversteken veiliger. Daarnaast krijgt het kruispunt een volledig nieuw wegdek in asfalt.

N42 Raapstraat

Onderhoudswerken

De onderhoudswerken lopen vanaf het kruispunt met de Raapstraat tot aan het complex met de Prins Boudewijnlaan (N70). Enkel in de richting van het station vernieuwen we het wegdek. De lus van de Prins Boudewijnlaan (N70) naar de Singel (R42) en de lus van de Prins Boudewijnlaan (N70) naar Europark-Zuid krijgen ook een opknapbeurt.

Timing en impact?

Verschillende fasen

De werken starten op dinsdag 6 augustus en duren tot het einde van de maand. 

De werken worden uitgevoerd in verschillende fasen. Tijdens de eerste fase wordt aan de vier hoeken en de middenberm van het kruispunt gewerkt, daarna worden de onderhoudswerken op de Singel (R42) uitgevoerd. Europark-Zuid blijft steeds bereikbaar. De details over hinder en omleidingen zijn nog niet bepaald, die volgen dichter bij de start van de werken.