Overslaan en naar de inhoud gaan

Herinrichting kruispunt Gewestweg (N16) - Hoogkamerstraat en renovatie brug Hoogkamerstraat over E17

Herinrichting kruispunt Gewestweg (N16) - Hoogkamerstraat en renovatie brug Hoogkamerstraat over E17

Algemeen Overzicht

Datum

Status

Beëindigd

Plaats

Weg

N16

De Gewestweg (N16) is een belangrijke verkeersas in Temse. Dagelijks rijdt heel wat vrachtverkeer via het kruispunt met de Hoogkamerstraat naar de bedrijventerreinen in de buurt. Ondanks de nabijheid van de op- en afritten van de E17 is het er, zelfs op minder drukke momenten, geregeld aanschuiven. Bovendien is de huidige situatie niet ideaal voor het vele fietsverkeer dat er dagelijks passeert. Het Agentschap Wegen en Verkeer investeert daarom in de heraanleg van het kruispunt en zorgt voor de renovatie van de brug over de E17 in de Hoogkamerstraat met een dubbelrichtingsfietspad. Zo gaat de veiligheid erop vooruit voor iedereen, en zeker voor fietsers.

Wat en waarom?

Waarom deze werken? 

We werkten op 2 plekken in de Hoogkamerstraat. Met de de herinrichting van het kruispunt met de Gewestweg (N16) en renovatie van de brug over de E17, zal er in de toekomst een vlottere verkeerssituatie zijn met:

  • Veiliger fietsverkeer: we werken aan een aangenamere rijbaan, leggen veiligere oversteekplaatsen aan en bouwen op de brug een dubbelrichtingsfietspad. 
  • Betere verkeersdoorstroming: met enkele aanpassingen zorgen we ervoor dat verkeer het bedrijventerrein TTS en de Hoogkamerstraat makkelijker kan uitrijden.
  • Minder weefbewegingen: we nemen maatregelen waardoor vrachtverkeer van het bedrijventerrein TTS niet langer op de Gewestweg (N16) moet invoegen om aan de oprit van de E17 te geraken.

Waar vonden deze werken plaats?

We werkten aan het kruispunt Gewestweg (N16)-Hoogkamerstraat en de brug van de Hoogkamerstraat over de E17 in Temse.