Overslaan en naar de inhoud gaan

Herinrichting kruispunt E17-N382 als 'De Vlecht'

Herinrichting kruispunt E17-N382 als 'De Vlecht'

Algemeen Overzicht

Datum

Status

Niet Zichtbaar

Plaats

Weg

E17
N382

Wat en waarom?

We willen zowel de doorstroming verbeteren alsook de omliggende bedrijventerreinen vlotter en veiliger bereikbaar maken. Daarnaast moet ook de veiligheid en toegankelijkheid voor zwakke weggebruikers verbeteren. Tenslotte willen we ook een vlotte doorstroming van het openbaar vervoer stimuleren. Het verkeerscomplex E17-N382 wordt daarom heringericht als ‘De Vlecht’. 

In dit concept wordt het verkeer op de N382 ter hoogte van het op- en afrittencomplex zelf naar de andere weghelft geleid. Dit reduceert het aantal passages langs verkeerslichten voor het linksafslaande verkeer naar de E17 tot één in plaats van twee. Het voordeel van ‘De Vlecht’ is dat het aantal conflicten op het op- en afrittencomplex aanzienlijk vermindert, wat leidt tot een hoger afwikkelingsniveau en dus een vlottere doorstroming. Fietsers worden weggehouden van dit verkeerscomplex om voor hen de veiligheid te verhogen. Zij krijgen een alternatieve route.

 

Timing en impact?

Een precieze uitvoeringsdatum is momenteel nog niet gekend. 

Sowieso zullen de werken van 'De Vlecht' worden afgestemd met andere grote werken die in de regio voorzien zijn (o.a. de heraanleg van het kruispunt Belgiek in Deerlijk). 

Meer info over hoe de Vlecht er zal uitzien en hoe je die moet gebruiken vind je hier

Meer info over de herinrichting van de Belgiek in Deerlijk vind je hier