Overslaan en naar de inhoud gaan

Heraanleg van Schoorbakkestraat

Heraanleg van Schoorbakkestraat

Algemeen Overzicht

Datum

Status

Beëindigd

Plaats

Weg

N302

Wat en waarom?

Veilig fietspad langs Schoorbakkestraat

De stad Diksmuide, het Agentschap Wegen en Verkeer en Fluvius plannen werken op de Schoorbakkestraat (N302) in Diksmuide. Het bijna 2 kilometer lange stuk tussen de Stuivekenskerkestraat en de brug over de IJzer wordt heraangelegd en krijgt nieuwe fietspaden en veiligere kruispunten.

Langs de Schoorbakkestraat komt een afgescheiden dubbelrichtingsfietspad. © Google

Wat verandert er?

  • Vrijliggend fietspad: vandaag ligt er geen fietspad langs de Schoorbakkestraat (N302). De aannemer legt een vrijliggend dubbelrichtingsfietspad aan, aan een kant van de weg, afgescheiden van de rijweg met een groene zone.
  • Veilige kruispunten: de twee kruispunten in de projectzone worden veiliger aangelegd. Aan de Stuivekenskerkestraat komt een oversteekplaats voor fietsers en een afslagstrook voor links afslaande auto’s. Aan de Lagaenestraat/Proostdijk komen nieuwe middeneilanden om het verkeer te doen vertragen.
  • Nieuwe riolering: in het stuk tussen de Lagaenestraat en de IJzer (ca. 350 meter) wordt een riolering aangelegd.
  • Nieuwe asfaltlaag: het overige gedeelte (tussen de Lagaenestraat en de Stuivekenskerkestraat (ca. 1,6 km) krijgt geen nieuwe riolering, wel een nieuwe asfaltlaag.

In kaart

Dit project is een samenwerking tussen Stad Diksmuide en het Agentschap Wegen en Verkeer. Stad Diksmuide is bouwheer. 

Op www.werkenaandiksmuide.be vind je steeds de laatste updates en stand van zaken van deze werken. 

Timing en impact?

Werken van begin maart tot eind 2022

Volgens de huidige planning starten de werken op 4 maart 2022. Ze duren tot eind 2022. Tijdens de werken gelden volgende maatregelen voor het verkeer.

Hinder voor fietsers

  • Fietsers volgen een omleiding via de Schoorbakkestraat (N302), de Stuivekenskerkstraat, de Viconiastraat en IJzerdijk tot aan de Schoorbakkebrug.

Hinder voor openbaar vervoer

  • De belbus van lijn 49 volgt een omleiding tijdens de werken.
  • Op delijn.be/routeplanner vindt u actuele informatie over de hinder. Automatisch op de hoogte blijven? Op delijn.be/omleidingsnieuwsbrief kan u zich inschrijven op een nieuwsbrief met actuele informatie over uw lijn.

Hinder voor autoverkeer

  • Doorgaand verkeer: verkeer tussen Spermalie en Pervijze wordt omgeleid langs Ramskapelle en Sint-Joris, via de Nieuwpoortstraat (N355), Ramskapellestraat (N356) en de Brugsesteenweg (N367) 
  • Lokaal verkeer: de aannemer zorgt ervoor dat de huizen in de werfzone zoveel mogelijk bereikbaar blijven met de wagen. Wanneer dit tijdelijk niet het geval is, brengt hij iedereen hiervan op de hoogte.

Klik op de pijl rechtsboven om de omleidingskaart vergroot te bekijken.