Overslaan en naar de inhoud gaan

Heraanleg kruispunt Kalvekeetdijk

Wat houden de werken in?

Wat houden de werken in?

Datum

Status

Gestart

Weg

N49

Deelprojecten als onderdeel

Naast de realisatie van de rotonde zelf maken onderstaande deelprojecten onderdeel uit van dit project:

  1. Ontsluiting toekomstig ziekenhuis en bijhorende heraanleg Kalvekeetdijk-west (deze werken zijn al uitgevoerd door Knokke-Heist tot net voor de N49 Natiënlaan). 
  2. Doortrekking dubbelrichtingsfietspad Kalvekeetdijk-oost tot kruispunt met de Kragendijk (ten laste van Knokke-Heist).
  3. Doortrekking dubbelrichtingsfietspad langs de N49 Natiënlaan ten zuiden van het kruispunt tot aan het bestaande dubbelrichtingsfietspad komende uit de Dorpsstraat te Westkapelle (ten laste van AWV).
  4. Doortrekking dubbelrichtingsfietspad langs de N49 Natiënlaan ten zuiden van het kruispunt tot het kruispunt van de N49 Natiënlaan met de Kragendijk (ten laste van AWV).
  5. Doortrekking dubbelrichtingsfietspad Kalvekeetdijk-west tot kruispunt met de Herenweg (ten laste van Knokke-Heist).

Ook voor de aanpassingen aan de rioleringen zijn aangrenzende projecten nodig:

  • Het verplaatsen van het pompstation en het uitbreiden van de capaciteit ervan voor aansluiting van het toekomstige ziekenhuis: wordt uitgevoerd door AGSO voorafgaand aan dit project. De ondergrondse betonconstructie blijft behouden als inspectiekamer maar de pompfunctie vervalt en wordt vervangen door het nieuwe pompstation op de nieuwe ziekenhuis site AZ Zeno. Deze aanpassingen maken dus geen deel uit van dit project.
  • De aanleg van een gescheiden stelsel in de N49 Natiënlaan en de Kalvekeetdijk-west (in Kalvekeetdijk-oost is reeds een gescheiden stelsel aanwezig) (ten laste van AGSO).

De bestaande gemeentelijke riolering binnen het projectgebied wordt overal vernieuwd. De riolering in het beheer van Aquafin die behouden kan blijven wordt niet vernieuwd vermits deze vrij recent werd aangelegd.

Op de N49 komt er nog voor de Kalvekeetrotonde (voor wie vanuit Knokke centrum komt) een nieuwe afslagstrook naar het nieuwe ziekenhuis die door middel van een slagboom enkel toegankelijk zal zijn voor hulpdiensten en bussen van De Lijn. Deze werken worden grotendeels gefinancierd door het ziekenhuis en zijn niet vervat in de inrichtingswerken voor de rotonde.