Overslaan en naar de inhoud gaan

Heraanleg en onderhoud Humaniteitslaan

Heraanleg en onderhoud Humaniteitslaan

Algemeen Overzicht

Status

In Studie

Plaats

Weg

N266

Wat en waarom?

Aanleg veilige fietspaden

Wegen en Verkeer plant de heraanleg van de Humaniteitslaan (N266) in Drogenbos, van het kruispunt met de Bollinckxstraat tot aan de brug van de Brusselse ring (R0). Dit stuk van ongeveer 600 meter wordt volledig opnieuw aangelegd.

Wat verandert er?

Een definitief ontwerp is er nog niet. Deze principes liggen wel al vast: 

  • Veilig enkelrichtingsfietspad: aan de westkant van de Humaniteitslaan komt een veilig nieuw fietspad. In plaats van een smal fietspad langs de auto’s komt er een breder fietspad, afgescheiden van het autoverkeer.
  • Aangepaste rijstroken: om ruimte vrij te maken voor fietsers, wordt de breedte van de rijstroken aangepast volgens de huidige richtlijnen. De volledige rijweg krijgt ook een nieuwe asfaltlaag.
  • Dubbelrichtingsfietspad blijft: het fietspad aan de andere kant wordt opnieuw aangelegd, maar de indeling blijft dezelfde. Het dubbelrichtingsfietspad, voetpad en de parkeerstrook blijven behouden. 
  • Groene parkeerstrook: waar mogelijk wordt de parkeerstrook aangelegd in grastegels. Zo sijpelt het regenwater vlot in de bodem.

IN KAART

Timing en impact?

Ontwerp in opmaak

In het najaar van 2021 stelde Wegen en Verkeer een eerste schets voor aan de gemeente Drogenbos. Dit ontwerp wordt nu verder verfijnd. Een timing voor de uitvoering is er nog niet. 

Zodra we meer weten over de timing, leest u dat op deze pagina.

Humaniteitslaan Drogenbos N266

De Humaniteitslaan vandaag. Het smalle fietspad aan de westkant (links op de foto) wordt op termijn vervangen door een veilig fietspad, afgescheiden van het autoverkeer. © Google Maps