Overslaan en naar de inhoud gaan

Heraanleg en onderhoud Humaniteitslaan

Heraanleg en onderhoud Humaniteitslaan

Algemeen Overzicht

Datum

Status

Binnenkort

Plaats

Weg

N266

Wat en waarom?

Aanleg veilige fietspaden

Wegen en Verkeer plant werken op en langs de Humaniteitslaan (N266) in Drogenbos, van voor het kruispunt met de Verwelkomingsstraat tot aan de brug van de Brusselse ring (R0).

Wat verandert er?

  • Veilig enkelrichtingsfietspad: aan de westkant van de Humaniteitslaan komt een veilig nieuw fietspad. In plaats van een smal fietspad langs de auto’s komt er een breder fietspad, afgescheiden van het autoverkeer door een groenzone.
  • Aangepaste rijstroken: om ruimte vrij te maken voor fietsers, wordt de breedte van de rijstroken aangepast volgens de huidige richtlijnen. De volledige rijweg krijgt ook een nieuwe asfaltlaag. 
  • Groene parkeerstrook: waar mogelijk wordt de parkeerstrook aangelegd in grastegels. Zo sijpelt het regenwater vlot in de bodem.
  • Onderhoud wegdek: het wegdek van de Humaniteitslaan en van de Wolfgang Amadeus Mozartlaan krijgt een opfrisbeurt. Er wordt een nieuwe bovenste laag asfalt aangelegd. 
  • Dubbelrichtingsfietspad blijft: het dubbelrichtingsfietspad, voetpad en de parkeerstrook aan de oostkant blijven gewoon behouden.

IN KAART

De Humaniteitslaan vandaag. Het smalle fietspad aan de westkant (links op de foto) wordt op termijn vervangen door een veilig fietspad, afgescheiden van het autoverkeer. © Google Maps

Timing en impact?

Uitvoeringsdatum opnieuw te bepalen 

Begin dit jaar gingen de nutsmaatschappijen aan de slag met het verplaatsen van de nutsleidingen (elektriciteit, water, gas en telecom) in de projectzone. Die werken werden ondertussen afgerond. De aannemer van Wegen en Verkeer zou volgens de vooropgestelde planning op 3 april starten met de heraanleg van het fietspad aan de westkant, maar die werken worden uitgesteld. Wat wel vaststaat, is dat de werken worden uitgevoerd in 2 fasen

  • Fase 1: aanleg veiliger fietspad aan de westkant van de Humaniteitslaan.
  • Fase 2: asfaltering van het volledige wegdek.
    • De asfalteringswerken vinden ‘s nachts plaats en duren in totaal 6 nachten (3 nachten voor de Humaniteitslaan en 3 nachten voor de Wolfgang Amadeus Mozartlaan).