Overslaan en naar de inhoud gaan

Heraanleg en onderhoud Humaniteitslaan

Heraanleg en onderhoud Humaniteitslaan

Algemeen Overzicht

Datum

Status

Binnenkort

Plaats

Weg

N266

UPDATE 31/10/2022: In januari/februari 2023 starten de nutsmaatschappijen met het het verplaatsen van hun leidingen. Of het verkeer tijdens hun werken omgeleid zal worden, is nog niet bekend. Dat moeten de nutsmaatschappijen nog beslissen. Tijdens de eigenlijke heraanleg door Wegen en Verkeer zullen de mensen die richting Ruisbroek fietsen, het fietspad aan de andere kant van de weg kunnen gebruiken. Automobilisten zullen een omleiding moeten volgen. Het omleidingsplan kunt u al bekijken onderaan deze webpagina. 

Wat en waarom?

Aanleg veilige fietspaden

Wegen en Verkeer plant de heraanleg van de Humaniteitslaan (N266) in Drogenbos, van voor het kruispunt met de Bollinckxstraat tot aan de brug van de Brusselse ring (R0). Dit stuk van ongeveer 750 meter wordt volledig opnieuw aangelegd.

Wat verandert er?

  • Veilig enkelrichtingsfietspad: aan de westkant van de Humaniteitslaan komt een veilig nieuw fietspad. In plaats van een smal fietspad langs de auto’s komt er een breder fietspad, afgescheiden van het autoverkeer door een groenzone.
  • Aangepaste rijstroken: om ruimte vrij te maken voor fietsers, wordt de breedte van de rijstroken aangepast volgens de huidige richtlijnen. De volledige rijweg krijgt ook een nieuwe asfaltlaag.
  • Dubbelrichtingsfietspad blijft: het fietspad aan de andere kant wordt opnieuw aangelegd, maar de indeling blijft dezelfde. Het dubbelrichtingsfietspad, voetpad en de parkeerstrook blijven behouden. 
  • Groene parkeerstrook: waar mogelijk wordt de parkeerstrook aangelegd in grastegels. Zo sijpelt het regenwater vlot in de bodem.

IN KAART

De Humaniteitslaan vandaag. Het smalle fietspad aan de westkant (links op de foto) wordt op termijn vervangen door een veilig fietspad, afgescheiden van het autoverkeer. © Google Maps

Timing en impact?

Begin 2023 nutswerken

In januari/februari 2023 starten de nutsmaatschappijen met het verplaatsen van de nutsleidingen (elektriciteit, water, gas en telecom) in de projectzone. Waar nodig leggen ze ook nieuwe leidingen aan. 

Uitvoering wegenwerken vanaf voorjaar 2023

Als de nutswerken volledig zijn afgerond, zullen er gedurende enkele weken geen werken zijn. Volgens de huidige planning start Wegen en Verkeer in het voorjaar van 2023 met de wegenwerken op de Humaniteitslaan. Zodra er een concrete timing is vastgelegd, leest u dat op deze pagina. Tijdens de werken van Wegen en Verkeer zal het fietsverkeer richting Ruisbroek gebruik kunnen maken van het fietspad aan de andere kant van de weg.  Het autoverkeer zal een omleiding moeten volgen. Dat omleidingsplan kan u hieronder bekijken. Of er tijdens de werken van de nutsmaatschappijen een omleiding zal zijn, is nog niet bekend. Dat moeten de nutsmaatschappijen nog bepalen. 
 

Vragen? Contacteer ons:

Contact
Wegen en Verkeer Vlaams-Brabant

Contactformulier