Heraanleg Broeke (N48b) in Ronse

Regio
Gemeente
Weg
Datum mei 2019

Sinds mei zijn het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) en de stad Ronse gestart met de heraanleg van Broeke (N48b) in Ronse. Er komen nieuwe voetpaden, fietspaden en parkeerstroken. Ook komt er een gescheiden riolering en een nieuwe wegdek. Alle info over deze werken kunt u vinden op www.ronse.be

Om de veiligheid te verhogen besliste AWV samen met de Stad Ronse, gemeente Maarkedal en de politie begin dit jaar om extra maatregelen te nemen. Ondertussen werden de maatregelen bijgestuurd. Ze blijven in voege tot het einde van de werken, normaal gezien voorjaar 2020, duren.

Veiligheidsmaatregelen 

De extra veiligheidsmaatregelen zijn nodig omdat de tonnage - en snelheidsbeperking aan en rond de werf niet gerespecteerd worden. 

  • Voor de veiligheid worden alle fietsers aangeraden om tussen het kruispunt met de N60 en de Hof Te Fiennestraat via N60, Dieriksstraat, Bakkerbos, Weitstraat, Terbeke en Hof Te Fiennestraat te rijden, in de beide richtingen.
  • Er komt een tonnagebeperking (+7,5 ton, behalve voor bussen van De lijn en plaatselijk verkeer) vanaf kruispunt Chaussée de Ninove / Quatre Vents (N48) en van kruispunt Schorissesteenweg (N454) / Koekamerstraat tot de Ommegangstraat (N425) kruispunt N60. Dit enkel voor het verkeer richting Ronse. Vrachtwagen in die richting rijden om via de huidige omleiding N48, N8  en de N60.