Heraanleg Brakelsesteenweg (N8) in Ninove

Regio
Gemeente
Weg
Datum datum uitgesteld

De voorbereidende werken voor de heraanleg van de N8 in Ninove zijn uitgesteld. De Raad voor Vergunningsbetwistingen heeft de bouwvergunning voor deze werken vernietigd.  Momenteel is nog niet duidelijk of en wanneer we terug van start kunnen gaan. Daarvoor is nog verder onderzoek nodig. We houden u via deze webpagina op de hoogte.

 

Op 4 februari 2019 zouden we starten met een aantal voorbereidende werken voor de heraanleg van de N8 (Brakelsesteenweg) in Ninove. Met die heraanleg wil het Agentschap Wegen en Verkeer de weg veiliger maken en zorgen voor een vlotte doorstroming van het verkeer. De voorbereidende werken zijn weersafhankelijk. .

Heraanleg Brakelsesteenweg

Tijdens de heraanleg richten we de Brakelsesteenweg in met twee keerpunten. Zo kunnen we het linksafslaand verkeer scheiden van het verkeer dat rechtdoor rijdt. Dat is veiliger omdat gevaarlijke linksafbewegingen vanop de Brakelsesteenweg of naar de Brakelsesteenweg niet meer mogelijk zullen zijn. Het komt ook de vlotte doorstroming van het verkeer ten goede. Om het nieuwe ontwerp te realiseren, moet de Brakelsesteenweg verbreed worden. De startdatum van de werken is nu nog niet gekend, maar we organiseren een infomoment van zodra de planning duidelijk is.