Heraanleg Brakelsesteenweg (N8) in Ninove

Regio
Gemeente
Weg
Datum datum uitgesteld

Update 30/01: De voorbereidende werken voor de heraanleg van de N8 in Ninove zijn uitgesteld. De Raad voor Vergunningsbetwistingen heeft de bouwvergunning voor deze werken vernietigd.  Momenteel is nog niet duidelijk of en wanneer we terug van start kunnen gaan. Daarvoor is nog verder onderzoek nodig. We houden u via deze webpagina op de hoogte.

Op 4 februari zouden we starten met een aantal voorbereidende werken voor de heraanleg van de N8 (Brakelsesteenweg) in Ninove. Met die heraanleg wil het Agentschap Wegen en Verkeer de weg veiliger maken en zorgen voor een vlotte doorstroming van het verkeer. De voorbereidende werken zijn weersafhankelijk. .

Heraanleg Brakelsesteenweg

Tijdens de heraanleg richten we de Brakelsesteenweg in met twee keerpunten. Zo kunnen we het linksafslaand verkeer scheiden van het verkeer dat rechtdoor rijdt. Dat is veiliger omdat gevaarlijke linksafbewegingen vanop de Brakelsesteenweg of naar de Brakelsesteenweg niet meer mogelijk zullen zijn. Het komt ook de vlotte doorstroming van het verkeer ten goede. Om het nieuwe ontwerp te realiseren, moet de Brakelsesteenweg verbreed worden. De startdatum van de werken is nu nog niet gekend, maar we organiseren een infomoment van zodra de planning duidelijk is. 

Voorbereidende werken

De voorbereidende werken gaan vooraf aan de effectieve riolerings- en wegenwerken. De aannemer sloopt eerst twee gebouwen en maakt een talud en keerwanden die rekening houden met de toekomstige breedte van de Brakelsesteenweg. Daarna komen de nutsmaatschappijen langs om de nutsleidingen voor gas, elektriciteit en telecommunicatie te verplaatsen. 

Verkeer 

De N8 blijft enkel open richting Brakel. Er gelden omleidingen voor het verkeer richting Ninove: 
● Verkeer vanuit Brakel rijdt via de Geraardsbergsesteenweg, de Nederhasselstraat , de Sint-Lambrechtstraat, de Outerstraat naar de N8. 
● Het verkeer vanuit Geraardsbergen wordt omgeleid vanaf de Tabakslaan (N45) via de Joannes Baptiste van Langenhaeckestraat, de Paardeveldstraat, de Eichemstraat, de Cauterdreef, de Berrebroeckstraat en de Aardeweg naar de N8.
● Het zwaar en doorgaand verkeer wordt omgeleid via de N42, de E40, de afrit Aalst/Ninove en de N45.