Overslaan en naar de inhoud gaan

Grondige facelift Weldenstraat (N46)

Toekomstbeeld

Toekomstbeeld

Datum

Status

Binnenkort

Plaats

Weg

N46

Veilige fietspaden 

De belangrijkste vernieuwing is de aanleg van veilige en comfortabele fietspaden. In zones met een snelheidsbeperking van 70 km/u komen vrijliggende fietspaden, veilig gescheiden van de rijweg door een strook groen waarachter we nieuwe grachten aanleggen. 

Dwarsprofiel fietspaden zone 70 N46

Dwarsprofiel fietspaden zone 70 

Iets voor de rotonde in Zwalm, waar een snelheidsbeperking van 50 km per uur geldt, leggen we aanliggende verhoogde fietspaden aan. 

Dwarsprofiel fietspaden zone 50

Dwarsprofiel fietspaden zone 50 

Veiliger en aangenamer op weg

Het bestaande betonnen wegdek wordt vervangen door een rijweg in asfalt. Dit zorgt voor meer comfort en minder geluidsoverlast voor omwonenden. Om de snelheid te temperen, worden op het kruispunt met de Monseigneur Lambrechtstraat en de noordelijke kruising met Ronsen Heerweg verkeersgeleiders aangelegd. Deze zorgen ervoor dat het verkeer vertraagt. Op het kruispunt met de Monseigneur Lambrechtstraat verbreden we de weg zodat auto’s op een afslagstrook naar links of rechts kunnen afslaan.

Verkeersgeleider - Monseigneur Lambrechtstraat

Verkeersgeleider - Monseigneur Lambrechtstraat 

Op de kruising met Ronsen Heerweg wordt middenin de verkeersgeleider een fietsoversteekplaats voorzien. Fietsers kunnen hier veilig in 2 bewegingen oversteken. 

Verkeersgeleider - Ronsen Heerweg

Verkeersgeleider - Ronsen Heerweg

Vernieuwen bushaltes 

Ook het comfort van de busgebruiker gaat omhoog. Aan de bushaltes Welden Roosstraat en Ronsen Heerweg zal de bus niet meer op, maar langs de rijweg stoppen. De haltes krijgen een verhoogd perron zodat reizigers makkelijk in-en uit kunnen stappen. Het fietspad loopt door achter het perron zodat fietsers niet kruisen met wie de bus op- en afstapt.

Nieuwe bushaltes - Welden Roosstraat & Ronsen Heerweg

Nieuwe bushaltes - Welden Roosstraat & Ronsen Heerweg

Aan de bushalte Nederzwalm Stationsstraat blijft de bus op de rijweg stoppen. Ook deze halte krijgt een verhoogd perron en loopt het fietspad door achter het perron.

Nieuwe bushalte - Nederzwalm Stationsstraat

Nieuwe bushalte - Nederzwalm Stationsstraat

Gescheiden rioleringsstelsel 

Daarnaast leggen Aquafin, FARYS de lokale overheden en AWV een gescheiden rioleringsstelsel aan. En om overstromingen en wateroverlast tegen te gaan, zullen ook de grachten worden aangepakt zodat ze blijvend dienst doen als buffer bij hevige regen.