Overslaan en naar de inhoud gaan

Gedeeltelijke vernieuwing fietspad richting Turnhout

Gedeeltelijke vernieuwing fietspad richting Turnhout

Algemeen Overzicht

Status

Beƫindigd

Provincie

Plaats

Weg

N12

Vanaf maandag 3 april voeren we vernieuwingswerken uit aan het fietspad langs de Antwerpsesteenweg (N12) richting Turnhout in Malle. De werfzone situeert zich tussen het kruispunt met de Nijverheidsstraat en notariaat Nouwkens. Het betonnen fietspad wordt opgebroken en vervangen door een fietspad in asfalt. De werken duren tot en met vrijdag 14 april.

Wat en waarom?

Herstelling fietspad en meer fietsveiligheid

Een betonnen kasseistrook van het fietspad langs de N12 in Malle vertoont verzakkingen. Om de fietsveiligheid te garanderen op deze belangrijke schoolroute, zorgen we voor een gedeeltelijke vernieuwing. Over een afstand van ongeveer 200 meter, van het kruispunt met de Nijverheidsstraat tot notariaat Nouwkens, leggen we een nieuw fietspad aan in asfalt. Het nieuwe fietspad is twee meter breed en conform het fietsvademecum. Een tussenberm van 1,3 meter in beton en gras, waar de gemeente achteraf een haag op voorziet, zorgt voor een veilige afscheiding van de rijbaan.

Timing en impact?

Werken tijdens de paasvakantie

De werken vinden plaats van maandag 3 tot en met vrijdag 14 april. We voeren de ingrepen tijdens de paasvakantie uit omdat het om een schoolroute gaat. Zo ondervindt de schoolgaande jeugd die dagelijks intensief gebruikmaakt van het fietspad, geen hinder van de werken. Het autoverkeer zal eveneens weinig hinder ondervinden. Tijdens de werken wordt de rechterrijstrook richting Turnhout ingenomen. Het verkeer dat naar Turnhout rijdt, passeert over de versmalde middenstrook. Het verkeer richting Antwerpen rijdt zoals altijd over de rijstrook in de andere richting.

Omleiding voor uitzonderlijk vervoer

De N12 is een belangrijke route voor uitzonderlijk vervoer en voor grote transporten van en naar het bedrijventerrein van Malle. Dat zal wel hinder ondervinden van de werken. Aangezien het verkeer richting Turnhout via een versmalde rijstrook passeert, geldt een omleiding via de N12 - Zoerselbaan - Oostmallebaan om zo weer de N12 te bereiken. Uitzonderlijk vervoer richting Antwerpen ondervindt geen hinder.

De huidige planning van de werken werd opgemaakt onder voorbehoud van gunstige werf- en weersomstandigheden en kan bijgevolg nog wijzigen.

Vragen? Contacteer ons

Contact
Wegen en Verkeer Antwerpen

Contactformulier