Overslaan en naar de inhoud gaan

Fietsverbinding tussen Oude Lettenhofstraat en Kanaalweg

Fietsverbinding tussen Oude Lettenhofstraat en Kanaalweg

Algemeen Overzicht

Datum

Status

Beëindigd

Plaats

Weg

N391

Wat en waarom?

Opnieuw fietsverbinding met Kanaalweg

Vroeger was de Oude Lettenhofstraat verbonden met de Kanaalweg (N391) in Zwevegem via een onverharde weg. Ook fietsers maakten gebruik van deze verbinding. Deze verbinding sloot aan op de Kanaalweg, die geen fietspaden had.

Na de verbreding van de Kanaalweg en de aanleg van een vrijliggend dubbelrichtingsfietspad was deze verbinding met de Oude Lettenhofstraat niet meer mogelijk. De vraag kwam regelmatig terug om deze verbinding opnieuw mogelijk te maken.

Veilige verbinding met dubbelrichtingsfietspad

Met deze werken zal de Oude Lettenhofstraat opnieuw aangesloten worden op de Kanaalweg met een fietshelling. De aansluiting gebeurt bovenaan op het dubbelrichtingsfietspad, op een veiligere manier dan vroeger. Na de werken zullen recreatieve fietsers en scholieren opnieuw veilig en comfortabel kunnen fietsen, naar en langs de Kanaalweg.

Tip: klik op de pijl rechtsboven om de afbeelding vergroot te bekijken.

Timing en impact?

Hinder voor fietsers

  • Het fietspad langs de Kanaalweg is niet toegankelijk tijdens de werken.
  • Fietsers rijden om vanaf de rotonde aan Keiberg (N8) en rijden via het jaagpad aan de westelijke kant van het kanaal Bossuit-Kortrijk tot aan de Otegemstraat. Vanaf daar rijden zij de Otegemstraat op om richting Zwevegem of Kappaert te fietsen.

Hinder voor autoverkeer

Tijdens de werken probeert de aannemer zo veel mogelijk buiten de Kanaalweg te werken. Er zal mogelijk wel lichte hinder zijn voor doorgaand autoverkeer als machines op de Kanaalweg moeten staan om werken uit te voeren.