Overslaan en naar de inhoud gaan

Fietsveilig kruispunt op Hoeise Kassei

Fietsveilig kruispunt op Hoeise Kassei

Algemeen Overzicht

Datum

Status

Binnenkort

Provincie

Weg

N614

Het kruispunt van de Hoeise Kassei (N614) met de Bosstraat en de Dorpsstraat wordt omgevormd tot een fietsveilig kruispunt met een nieuwe oversteekplaats en fietspaden. 

Wat en waarom?

Verlichte fietsoversteekplaats met aangepaste fietspaden

Op de Hoeise Kassei komt aan de zuidkant van het kruispunt Dorpsstraat x Bosstraat een verlichte fietsoversteekplaats. Om het fietsverkeer uit de zijstraten veilig te laten oversteken worden er korte vrijliggende dubbelrichtingsfietspaden en fietssuggestiestroken gecreëerd. 

Verder komen er op de rijweg van de Bosstraat en Dorpsstraat snelheidsremmers die het gemotoriseerd verkeer richting het kruispunt afremmen. Zo krijgen fietsers de kans om veilig te wisselen tussen de dubbelrichtingsfietspaden en fietssuggestiestroken. Tot slot wordt de afslagstrook richting de Bosstraat ingekort.

AWV wil met de herinrichting van dit kruispunt de verkeersveiligheid, in het bijzonder voor actieve weggebruikers op het fietsroutenetwerk, verhogen. 

Timing en impact?

Timing van de werken

Meer informatie over de timing volgt later. Voor de herinrichting van het kruispunt is er meer openbare ruimte nodig en zal er eerst een grondverwerving gebeuren. Een onderhandelaar in opdracht van het Vlaams Gewest contacteert de grondeigenaar(s) voor de eigenlijke gesprekken over de grondverwerving. 

Opgelet: asfalt- en wegenwerken zijn weersgevoelig. De planning kan steeds wijzigen.

Minderhinder-maatregelen

Tijdens de werken gelden er tijdelijke minderhinder-maatregelen. Zo kan de aannemer veilig werken en beperken we de hinder voor de weggebruiker. Meer informatie over welke maatregelen van toepassing zijn, volgt zodra de werken naderen.

Vragen? Contacteer ons

Contact
Wegen en Verkeer Limburg
Telefoon
011 74 23 00

Contactformulier