Overslaan en naar de inhoud gaan

Fietsoversteken in middenberm aan Holleweg/Schomstraat

Fietsoversteken in middenberm aan Holleweg/Schomstraat

Algemeen Overzicht

Datum

Status

Beëindigd

Provincie

Weg

N719

Update 13/09/2023: De werken zijn door werfomstandigheden gestart aan de zijde van de Holleweg en niet aan de Schomstraat.

Wat en waarom?

Veilige fietsoversteekplaatsen

Aan het kruispunt met de Holleweg en Schomstraat komen twee fietsoversteken, ingericht met middenbermen en omegabeugels. De oversteken worden voorzien van wegdekreflectoren om de zichtbaarheid van overstekende weggebruikers te verhogen. Om deze aanpassingen te kunnen uitvoeren wordt er meer openbaar domein ingenomen en zullen er enkele publieke parkeerplaatsen langs weerskanten verdwijnen. Na de herinrichting worden het fietspad en de rijweg plaatselijk opnieuw geasfalteerd. Deze suggestieve oversteken bieden actieve weggebruikers op weg naar school en andere bestemmingen een veiliger alternatief om de Guido Gezellelaan over te steken.

Timing en impact?

Timing van de werken

De werken starten maandag 11 september en zullen een 4-tal weken duren. De werken worden gefaseerd uitgevoerd en starten aan de zijde van de Holleweg.

Opgelet: asfalt- en wegenwerken zijn weersgevoelig. De planning kan steeds wijzigen.

Welke hinder kan u verwachten?

Tijdens de werken gelden er tijdelijke minderhinder-maatregelen. Zo kan de aannemer veilig werken en beperken we de hinder voor de weggebruiker. 

  • Fietsers volgen een lokale omleidingsroute.
  • Gemotoriseerd verkeer blijft in beide richtingen beurtelings mogelijk met tijdelijke verkeerslichten aan een vertraagde snelheid.
  • De aantakkingen op de N719 naar de Schomstraat en Holleweg worden afgesloten, beide straten blijven bereikbaar via nabijgelegen wegen.
  • Er geldt ook een plaatselijk parkeerverbod in de werfzone. 

Vragen? Contacteer ons

Contact
Wegen en Verkeer Limburg
Telefoon
011 74 23 00

Contactformulier