E403 Structureel onderhoud aan 3 bruggen tussen Rumbeke en Izegem in de rijrichting van Brugge

Weg
Datum 19/08/2019 tot 31/12/2019

Werfupdate 8 oktober 2019: Uit veiligheidsoverwegingen werd beslist om de carpoolparking onder de E403 ter hoogte van afrit 7 Roeselare-Haven tijdelijk af te sluiten. Door de werkzaamheden aan de brug bestaat er immers het risico dat kleine brokstukken naar beneden kunnen vallen. Om de kans op schade aan de voertuigen te vermijden werd daarom beslist de carpoolparking tijdelijk te sluiten tot het einde van de werken (tot eind dit jaar). Ter vervanging wordt er een bijkomende carpoolparking voorzien op de parallelweg tussen de rotonde Poco Loco en de afrit E403.

Op de E403 tussen Rumbeke en Izegem worden in de rijrichting Brugge structurele onderhoudswerken uitgevoerd aan 3 bruggen:

  • brug over kanaal van Roeselare naar de Leie
  • brug over spoorlijn 66
  • brug over N357 Roeselaarsestraat

De werken omvatten onder andere het vernieuwen van de brugvoegen. Ook aan de onderkant van de brug worden werken uitgevoerd. 

De werken zullen starten vanaf 19 augustus 2019 en zullen tot het einde van het jaar duren. Een groot deel van de tijd zal de beton moeten uitharden en zal er geen activiteit te zien zijn op de werf. 

Al het verkeer wordt op de rijstroken richting Doornik gebracht. In beide richtingen moet het verkeer daardoor over 2x2 versmalde rijstroken.  Er zal een snelheidsbeperking gelden van 70 km/h.

Alle op- en afritten op dit wegvak blijven open.

Bijkomende hinder van 21 oktober tot 10 november

Voor de plaatsing van een voorlopige leuning, het wegnemen van de oude leuning en blauwe hardsteen en voor het bekisten en betonneren van de brug op de E403 heeft de aannemer voldoende ruimte nodig op de onderliggende weg: de N357 Roeselaarsestraat.

Daarom zal het verkeer op de N357 ter hoogte van de brug tijdelijk met verkeerslichten worden geregeld en beurtelings door kunnen.

Deze bijkomende hinder gaat in vanaf maandag 21 oktober en duurt tot 10 november.

 

Opgelet: deze werken zijn weersgevoelig dus bij slecht weer kan deze datum nog opschuiven!