Overslaan en naar de inhoud gaan

Dubbelrichtingsfietspad op Houtlaan in Wijnegem/Schilde

Dubbelrichtingsfietspad op Houtlaan in Wijnegem/Schilde

Algemeen Overzicht

Datum

Status

Beëindigd

Provincie

Plaats

Weg

N12

Op maandag 8 augustus start het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) met de heraanleg van een deel van het huidige eenrichtingsfietspad op de Houtlaan (N12) in de richting van Wijnegem. Tussen de Turnhoutsebaan en de ’s Gravenwezelsteenweg komt een geasfalteerd dubbelrichtingsfietspad.

Wat en waarom?

Herinrichting fietspad

Het fietspad op de Houtlaan tussen de Turnhoutsebaan en de ’s Gravenwezelsteenweg wordt fietsveiliger gemaakt. Momenteel is het fietspad niet afgescheiden van de rijbaan. Daar brengt AWV verandering in: het fietspad wordt vrijliggend aangelegd en het beton wordt vervangen door asfalt. Het resultaat is een comfortabel en veilig dubbelrichtingsfietspad van drie meter breed.

In een eerste fase, na de werken, zal het fietspad enkel in de richting van Wijnegem opengesteld worden. Om het fietspad in beide richtingen in dienst te nemen, zal AWV eerst het kruispunt van de ’s Gravenwezelsteenweg onder handen nemen. De timing van die werken is voorlopig nog niet gekend.

Timing en impact?

Weinig verkeershinder verwacht

Tijdens de werken zal het fietspad in de richting van Schilde voor dubbelrichtingsverkeer opengesteld worden. Fietsers richting Wijnegem worden hierlangs omgeleid. Voor gemotoriseerd verkeer wordt weinig hinder verwacht: richting Schilde blijven alle rijstroken open gedurende de werken. Richting Wijnegem neemt AWV één rijstrook in.

Vragen? Contacteer ons

Contact
Wegen en Verkeer Antwerpen

Contacteer ons