Dubbelrichtingsfietspad aan rotonde Staatsbaan (N2) in Halen
Algemeen Overzicht
Wat en waarom?
Meer verkeersveiligheid voor fietsers en andere weggebruikers
Verkeersveiligheid staat hoog bovenaan het Vlaamse mobiliteitsbeleid. Met het project Mobiliteit Innovatief Aanpakken, kortweg MIA, wil de overheid via kleine en gerichte ingrepen gevaarlijke locaties op gewestwegen wegwerken en het gebruik van de fiets stimuleren. Dat gebeurt in nauwe samenwerking met de lokale besturen, academische wereld en onderzoeksinstellingen. Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) is als wegbeheerder verantwoordelijk voor de uitvoering.
In Limburg willen we op korte termijn maar liefst 50 projecten realiseren. Het gaat om gekende verkeersonveilige punten die al langer op de agenda staan, zoals fietspaden verbreden, rijwegen vernieuwen, oversteekpunten beveiligen of kruispunten herinrichten. Het doel? Meer verkeersveiligheid, vooral voor fietsers en voetgangers, en een vlotte doorstroming.
Meer weten over MIA? Surf naar www.vlaanderen.be/mia.
Verbreding fietspad aan rondpunt nabij oprit E314
AWV verbreedt het fietspad aan de westzijde van het rondpunt op de Staatsbaan, nabij de Capucienenstraat, tot net voorbij de bushalte Halen Carpoolparking. Het fietspad wordt over zo’n 200 meter aangepast naar een dubbelrichtingsfietspad van 3 meter.
De werkzone wordt eerst gedeeltelijk opgebroken. Vervolgens wordt het fietspad verbreed en voorzien van een comfortabele asfaltlaag en er worden nieuwe markeringen aangebracht.
Deze ingreep zal de veiligheid en het rijcomfort van fietsers aan de rotonde tussen Zelk en Webbekom, vlak aan de oprit van de autosnelweg, verhogen. Ook de fietsroute naar de bushalte wordt op deze manier een stuk veiliger.
Timing en impact?
Timing van de werken
De werken starten op donderdag 20 oktober en zullen een 2-tal weken duren.
Opgelet: asfalt- en wegenwerken zijn weersgevoelig. De planning kan steeds wijzigen.
Minderhinder-maatregelen: omleiding fietsverkeer, verkeer over één rijstrook
Tijdens de werkzaamheden gelden er tijdelijke minderhinder-maatregelen. Zo kan de aannemer veilig werken en beperken we de hinder voor de weggebruiker.
Fietsers worden tijdens de werken omgeleid via de zijstraten Capucienenstraat, Rozedelstraat en Betserbaan.
Gemotoriseerd verkeer komende van Webbekom of de autosnelweg, rijdt ter hoogte van de werkzone tijdelijk over één rijstrook. Er geldt eveneens een snelheidsbeperking van 50 km/uur in de werkzone.
Vragen? Contacteer ons
- Contact
-
Wegen en Verkeer Limburg
-