Overslaan en naar de inhoud gaan

Dubbelrichtingsfietspad aan kruispunt Beverlosesteenweg en Paalsesteenweg (N29) in Paal-centrum

Dubbelrichtingsfietspad aan kruispunt Beverlosesteenweg en Paalsesteenweg (N29) in Paal-centrum

Algemeen Overzicht

Datum

Status

Beëindigd

Provincie

Plaats

Weg

N29

Wat en waarom?

Meer verkeersveiligheid voor fietsers en voetgangers

Het Agentschap Wegen en Verkeer wil met een dubbelrichtingsfietspad in Paal-centrum de verkeersveiligheid, in het bijzonder voor zachte weggebruikers, verhogen. Het nieuwe dubbelrichtingsfietspad zorgt voor een veilige fietsverbinding vanuit Paal-centrum richting Tervant en Beverlo. Zo wordt een knelpunt op een belangrijke schoolroute aangepakt en kunnen kinderen in deze omgeving veiliger met de fiets naar school gaan.

Dubbelrichtingsfietspad aan pleintje van de Beverlosesteenweg

AWV legt een dubbelrichtingsfietspad aan vanaf de verkeerslichten van de Paalsesteenweg tot aan de aansluiting met de Beverlosesteenweg. De oversteek door fietsers wordt voortaan pas in de Beverlosesteenweg gemaakt, waardoor er geen conflict meer kan zijn met andere weggebruikers op het kruispunt Paalsesteenweg x Beverlosesteenweg.

Het pleintje aan het einde van de Beverlosesteenweg wordt omgevormd tot een dubbelrichtingsfietspad van zo’n honderd meter. 

Er wordt ook een verharde zone opgebroken en onthard om waterinfiltratie mogelijk te maken in een grasberm tussen het fietspad en de rijweg.

Timing en impact?

Timing van de werken

De werken worden grotendeels voor de start van het nieuwe schooljaar uitgevoerd. Ze starten maandag 22 augustus en zullen ongeveer 2 weken duren.

Opgelet: asfalt- en wegenwerken zijn weersgevoelig. De planning kan steeds wijzigen.

Minderhinder-maatregelen: fietsomleiding en verschuiving wegstrook 

Tijdens de werkzaamheden gelden er tijdelijke minderhinder-maatregelen. Zo kan de aannemer veilig werken en beperken we de hinder voor de weggebruiker. 

Tijdens de aanleg van het fietspad zal het fietsverkeer lokaal een omleiding dienen te volgen rond de werkzone. Ook zullen enkele garages in de werkzone tijdens de heraanleg van de verhardingen tijdelijk ontoegankelijk zijn. 

Op de Paalsesteenweg zal er tijdelijk een verschuiving van de wegstrook aangebracht worden om de aanleg van de nieuwe boordsteen tegen de kantstrook mogelijk te maken. 
 

Vragen? Contacteer ons

Contact
Wegen en Verkeer Limburg

Contactformulier