Overslaan en naar de inhoud gaan

Dag- en nachtwerken op drie Leuvense gewestwegen

Dag- en nachtwerken op drie Leuvense gewestwegen

Algemeen Overzicht

Datum

Status

Binnenkort

Plaats

Weg

N3
N19
R23

Wat en waarom?

Onderhoudswerken op vier locaties

Wegen en Verkeer voert onderhoudswerken uit op drie gewestwegen, op vier locaties. De bestaande asfaltlaag wordt afgefreesd en vervangen door nieuw asfalt. 

Waar werken we?

 • Beide weghelften op de Aarschotsesteenweg (N19) van de Leuvense ring tot het viaduct van Wilsele. 
 • Twee locaties op de Leuvense ring (R23):
  • De Diestsevest weghelft rijrichting Joanna-Maria Artoisplein - stuk van de Oostertunnel tot het Joanna-Maria Artoisplein.
  • De Tiensevest weghelft rijrichting Tervuursepoort - stuk van de Oostertunnel tot de Tiensepoort.
 • Beide weghelften op de Tiensesteenweg (N3) van aan de Tiensepoort tot de Spoordijk.

De werken op de Tiensevest voeren we gelijktijdig uit met de herinrichting van de Tiensepoort. De aannemer zal gebruikmaken van de signalisatie van de werf aan de Tiensepoort. Dat heeft als voordeel dat er minder signalisatie geplaatst moet worden, en dus ook dat er minder hinder zal zijn.  

Timing en impact?

Werken in april 2023

Wanneer werken we waar?

 • Aarschotsesteenweg: op 17 en 18 april volledig afgesloten telkens van 20.00 uur tot 6.00 uur ‘s ochtends (‘s anderendaags). 
 • Diestsevest: op 19 april 1 rijstrook afgesloten van 7.00 uur tot 20.00 uur, volledig afgesloten van 20.00 uur tot 6.00 uur ‘s ochtends (‘s anderendaags, m.a.w. 20 april).
 • Tiensevest: op 20 april 1 rijstrook afgesloten van 7.00 uur tot 20.00 uur, volledig afgesloten van 20.00 uur tot 6.00 uur ‘s ochtends (‘s anderendaags, m.a.w. 21 april).
 • Tiensesteenweg: volledig afgesloten van 21 april om 20.00 uur tot 22 april om 20.00 uur.

Welke hinder is er? 

Eerst wordt de bestaande asfaltlaag afgefreesd. Op de Diestsevest en de Tiensevest blijft de rijweg tijdens de freeswerken nog gedeeltelijk open voor verkeer. Voetgangers en fietsers kunnen tijdens de freeswerken nog vlot door, maar automobilisten moeten rekening houden met bijkomende vertragingen

De asfaltwerken zijn minder luidruchtig dan de freeswerken, maar er zal ‘s avonds en ‘s nachts toch nog aanzienlijke geluidshinder zijn. Opnieuw kunnen voetgangers en fietsers veilig voorbij de werf. Voor de automobilisten gelden de volgende omleidingen

 • Bij het afsluiten van de Aarschotsesteenweg: omleiding via de Leuvense ring, de Nieuwe Mechelsesteenweg (N26) en de E314.
 • Bij het afsluiten van de Diestsevest en de Tiensevest: omleiding via de andere rijrichting. Het verkeer zal via het voorafgaande kruispunt omgeleid worden. Bijvoorbeeld, als je op de ‘buitenring’ (in tegenwijzerzin) rijdt terwijl er op de Diestsevest gewerkt wordt, zal je aan de Tiensepoort rechtsomkeer moeten maken en via de ‘binnenring’ je weg moeten vervolgen.
 • Bij het afsluiten van de Tiensesteenweg: omleiding via de Spoordijk en de Leuvense ring.

Vragen? Contacteer ons:

Contact
Wegen en Verkeer Vlaams-Brabant

Contactformulier