Overslaan en naar de inhoud gaan

Bushaltes op Koningin Astridlaan (rotonde)

Bushaltes op Koningin Astridlaan (rotonde)

Algemeen Overzicht

Datum

Status

Beëindigd

Provincie

Plaats

Weg

N773

Wat en waarom?

Plannen voor toegankelijke bushaltes aan rotonde 

Op de Koningin Astridlaan in Maaseik zouden er langs weerskanten nieuwe bushaltes gerealiseerd worden nabij de rotonde aan de Bosmolenlaan x Stationsplein. Het plan was om de bussen te laten halteren op de rijweg. De haltes zouden volgens de huidige normen op het vlak van veiligheid, toegankelijkheid en comfort aangelegd worden, met een verhoogd perron en mogelijk later een schuilhuisje en fietsenstalling. Door die nieuwe haltes konden de nabijgelegen bushaltes aan het Stationsplein verdwijnen.

Tijdens een infomoment voor de omgeving, werden er verschillende bemerkingen en suggesties aangehaald. Om het openbaar vervoer efficiënter, duurzamer en flexibeler in te richten en de basisbereikbaarheid in de regio te verhogen, zijn er andere oplossingen gevonden. Die worden nu door De Lijn en de stad Maaseik verder geconcretiseerd en stelselmatig uitgerold. 

  • Hiervoor zullen enkele aanpassingen nodig zijn aan de eindhalte en dienen mogelijk bijkomende bufferzones gecreëerd te worden.
  • De haltes Maaseik Kazerne en Maaseik Stationsstraat blijven behouden. 
  • De plannen om bijkomende bushaltes aan de Koningin Astridlaan te realiseren, worden bijgevolg geschrapt.
  • Ook de voorbereidende werken die De Watergroep zou uitvoeren, worden geannuleerd.

Deze plannen kaderen binnen het Mobiliteitsplan, een beleidsplan van de Vervoerregio in Limburg, met een globale mobiliteitsvisie op lange termijn en focus op de shift naar meer duurzame mobiliteit.

Timing en impact?

Timing van de werken

De plannen en werken voor nieuwe haltes op de K. Astridlaan worden geschrapt.

Vragen? Contacteer ons

Contact
Wegen en Verkeer Limburg
Telefoon
011 74 23 00

Contactformulier