Overslaan en naar de inhoud gaan

Betonherstellingswerken op Leuvensesteenweg tussen de Prinsendreef en de Stationsstraat

Betonherstellingswerken op Leuvensesteenweg tussen de Prinsendreef en de Stationsstraat

Algemeen Overzicht

Datum

Weg

N2

Het Agentschap Wegen en Verkeer voert herstellingswerken uit aan de betonplaten op de Leuvensesteenweg in Kortenberg, tussen de Prinsendreef en de Stationsstraat.

Wat en waarom?

Herstellingswerken aan betonplaten

Wegen en Verkeer voert herstellingswerken uit aan de betonplaten op de Leuvensesteenweg in Kortenberg, tussen de Prinsendreef en de Stationsstraat. Deze herstellingswerken worden uitgevoerd in beide rijrichtingen: zowel in de rijrichting van Brussel als in de rijrichting van Leuven. Daarnaast worden de betonplaten op het middenvak ook hersteld.

Timing en impact?

Herstellingswerken duren maand

De herstellingswerken worden uitgevoerd vanaf eind augustus tot eind september. Toch is het mogelijk dat de planning van de werken kan veranderen. Door de coronamaatregelen is het niet steeds mogelijk om materiaal te verkrijgen bij de centrale.

Tijdens de werken rijdt het verkeer langs de werfzone via versmalde rijstroken, in beide rijrichtingen, of via tijdelijke verkeerslichten. Dat is afhankelijk van de lengte van de werfzone. De Leuvensesteenweg en beide kruispunten van de Stationsstraat en de Prinsendreef blijven tijdens de werken steeds open maar hinder is mogelijk. Dat hangt af van de verkeersintensiteiten en het verdere verloop van de coronacrisis. Omdat de werken tijdens de volledige maand september lopen, wordt er aanzienlijke hinder verwacht.

Fietsers toegang tot vrijliggend fietspad

Fietsers hebben steeds toegang tot het vrijliggende fietspad langs de Leuvensesteenweg. In de zone dicht bij de Stationsstraat komt het fietspad terug op de betonnen rijweg. Hierdoor moeten fietsers op de rijbaan rijden. Er wordt een parkeerverbod uitgevoerd in deze zone en het fietspad zal veilig afgescheiden worden van de rijbaan met een fietscorridor.

Parkeren en bereikbaarheid

Binnen de werfzone waar er gewerkt wordt, geldt een parkeerverbod en kunnen sommige opritten tijdelijk niet toegankelijk zijn. De aannemer verwittigt u tijdig met een brief, indien uw oprit binnen een herstellingszone valt.