Overslaan en naar de inhoud gaan

Betonherstellingswerken op Leuvensesteenweg

Betonherstellingswerken op Leuvensesteenweg

Algemeen Overzicht

Datum

Status

Binnenkort

Weg

N26

Het Agentschap Wegen en Verkeer voert betonherstellingswerken uit op de Leuvensesteenweg in Boortmeerbeek, ter hoogte van de Heihoekweg.

Wat en waarom?

Herstellingswerken aan betonplaten

Op de Leuvensesteenweg worden verzakte en gebarsten betonplaten in de rijrichting van Mechelen vervangen. Dit gebeurt ter hoogte van de Heihoekweg.

Werfzone van herstellingswerken op Leuvensesteenweg in Boortmeerbeek.

Timing en impact?

Versmalde rijstroken

Volgens de huidige planning worden de herstellingswerken op de Leuvensesteenweg, ter hoogte van de Heihoekweg, uitgevoerd in augustus. Een exacte startdatum wordt zo snel mogelijk via deze webpagina meegedeeld.

Tijdens de werken kan het doorgaand verkeer over twee versmalde rijstroken doorrijden.  Om veiligheidsredenen wordt voor omwonenden, fietsers en arbeiders op de werf een snelheidsbeperking ingesteld. Het verkeer richting Leuven rijdt tijdelijk over de parkeerstrook. Aan deze kant van de rijweg geldt dan ook een parkeerverbod tijdens de werken. De Heihoekweg zal tijdens de werken niet toegankelijk zijn vanaf de Leuvensesteenweg. Een lokale omleiding wordt  voorzien voor auto’s en fietsers.

Bereikbaarheid voor fietsers

Fietsers op de Leuvensesteenweg richting Leuven wordt aangeraden om ter hoogte van het kruispunt van de Leuvensesteenweg met de Trianonlaan (N267) rechts richting Vaartdijk te nemen. Vervolgens kan men via de Zwartebeekdreef terug de N2 bereiken of via de overkant richting Leuven fietsen.