Overslaan en naar de inhoud gaan

Betonherstellingswerken op Leuvensesteenweg

Betonherstellingswerken op Leuvensesteenweg

Algemeen Overzicht

Datum

Plaats

Weg

N2

Bewonersbrief gebust in 3181 postbussen: BPost heeft in opdracht van Wegen en Verkeer een bewonersbrief gebust gebust in de buurt van de werfzone. In totaal viel hij in meer dan drieduizend bussen, maar we zijn gebonden aan de verspreidingszones van BPost. Daardoor is het mogelijk dat iemand die relatief dicht bij de werf woont, toch de brief niet ontvangen heeft. Terwijl iemand die redelijk ver woont en misschien minder last van onze werken zal hebben, de brief dan wel weer ontvangen heeft. Wie de brief niet ontvangen heeft, kan hem (in PDF-formaat) vinden bij de documenten onderaan deze pagina.   

Het Agentschap Wegen en Verkeer voert betonherstellingswerken uit aan de Leuvensesteenweg in Zaventem, tussen de Burggrachtstraat en de Sint-Martinusweg.

Wat en waarom?

Herstellingswerken aan beton

Op de Leuvensesteenweg (N2) in Zaventem wordt het beton van de weg hersteld, na het kruispunt met de Mechelsesteenweg (N227), tussen de Burggrachtstraat en de Sint-Martinusweg, over een afstand van 500 meter.

Timing en impact?

Werken bewust gepland tijdens zomerperiode

De uitvoering van deze werken is voorzien tussen 3 en 31 augustus. Deze planning is onder voorbehoud van het weer en onvoorziene omstandigheden.

De Werkvennootschap voert al omvangrijke werken uit op het kruispunt van de R22 Woluwedal met de Leuvensesteenweg (zie: www.werkenaandering.be/f202). De aansluiting van de Leuvensesteenweg (N2) ter hoogte van het kruispunt met Woluwedal is door De Werkvennootschap volledig afgesloten sinds 2 juni. Daardoor is er minder doorgaand verkeer op de Leuvensesteenweg tussen Woluwedal en Nossegem.

In combinatie met deze afsluiting kiest Wegen en Verkeer ervoor om tijdens de maand augustus dit drukke deel van de Leuvensesteenweg (N2) in Nossegem te onderhouden.

Alternatieve route om rond werf te rijden

De aannemer werkt in twee fasen, waarbij het verkeer steeds via tijdelijke verkeerslichten langs de werf kan rijden. Een alternatieve route om niet via de werfzone te rijden is mogelijk: vanaf het kruispunt met de Mechelsesteenweg (N227) kan men via de Weiveldlaan en de Sterrebeekstraat opnieuw de Leuvensesteenweg bereiken. 

Parkeren en bereikbaarheid handelaars en omwonenden

De werfzone op de Leuvensesteenweg blijft steeds toegankelijk voor lokaal verkeer.

Ter hoogte van de werfzone van Wegen en Verkeer op de Leuvensesteenweg wordt één rijstrook en de eventuele aanpalende parkeerstrook ingenomen. Tijdens de duur van de werken zullen aanpalende woningen tijdelijk onbereikbaar zijn. De aannemer zal waar nodig de bedrijven contacteren of bezoeken. Voor bedrijven met 2 opritten kan er een oplossing in gemeenschappelijk overleg met de aannemer bekeken worden.

Documenten

Bewonersbrief

Hieronder kan u de bewonersbrief voor omwonenden van de Leuvensesteenweg bekijken.

Contacteer ons bij vragen

Contact
Wegen en Verkeer Vlaams-Brabant
Telefoon
016 66 57 50
Website