Overslaan en naar de inhoud gaan

Betere fietsverbinding van binnenring Tiensevest naar oversteek Provincieplein

Algemeen Overzicht

Datum

Status

Binnenkort

Plaats

,

Weg

N425

Wat en waarom?

Nieuw dubbelrichtingsfietspad met verkeersdrempel

Met veel fietsers in de omgeving van school De Ring en het station van Leuven, verbetert Wegen en Verkeer de fietsverbinding tussen de Justus Lipsiusstraat en de oversteek van de Tiensevest bij het Provincieplein. 

Het bestaande voetpad en het eenrichtingsfietspad vormen we om tot een voetpad met fietspad in beide richtingen. Het nieuwe dubbelrichtingsfietspad wordt ook verhoogd heraangelegd, zodat fietsers zichtbaarder zijn voor autobestuurders die de Justus Lipsiusstraat uitrijden. Het fietspad krijgt op de nieuwe verkeersdrempel een duidelijke rode markering met pijlen in dubbele richting. Ook het voetpad in de buurt van de verkeersdrempel wordt opgefrist in nieuwe betontegels.

De aansluiting van de Justus Lipsiusstraat met de ring wordt zo veiliger en overzichtelijker voor iedere weggebruiker.

Verbetering in kaart

Ontwerp van het nieuw dubbelrichtingsfietspad op verkeersdrempel op binnenring aan kruispunt Tiensevest met Justus Lipsiusstraat

Timing en impact?

Justus Lipsiusstraat afgesloten aan de binnenring

Vanaf maandag 27 mei werkt de aannemer in fasen aan de lokale aanpassing aan de Justus Lipsiusstraat. Om veilig te kunnen werken wordt de Justus Lipsiusstraat afgesloten van de ring. Er geldt dan een korte omleiding langs de Maria Theresiastraat, Nobelstraat en Dagobertstraat om vanuit het centrum de binnenring te bereiken. Door een andere werf van de stad Leuven in de Brabaçonnestraat zijn er lokaal andere tijdelijke maatregelen genomen: zie hieronder. De werken duren een drietal weken.

3 weken werken

 • Voetgangers kunnen veilig langs de werfzone passeren, afgeschermd door herashekken. 
 • Fietsers krijgen een veilige doorgang op de ingenomen rijstrook van de Leuvense binnenring. Ook fietsers vanuit de Justus Lipsiusstraat volgen de omleiding langs de Maria Theresiastraat.
 • Openbaar vervoer: De werken hebben ook een invloed op de dienstregeling van De Lijn. De buslijnen 7, 8, 9, 79, 380, 555, 558, 601, 616, 630, N2 en N8 kunnen lichte vertraging ondervinden tijdens de werken. Plan uw route op delijn.be/routeplanner of contacteer De Lijn via 070 220 200 (€0,30/minuut).
 • Gemotoriseerd verkeer: om veilig te kunnen werken neemt de aannemer een rijstrook in van de Leuvense binnenring. Via de Maria-Theresiastraat, Dagobertstraat en Nobelstraat kan verkeer vanuit de Justus Lipsiusstraat de ring opnieuw bereiken.

  Tijdelijke maatregelen:
  • De rijrichting in de Justus Lipsiusstraat tussen de Maria Theresiastraat en de Nobelstraat draait om
  • De Arnould Nobelstraat wordt enkelrichting
  • Verkeer kan vanuit de Jozef -II-straat ter hoogte van de Nobelstraat enkel linksaf slaan.

Bewonersbrief

Vragen? Contacteer ons:

Contact
Wegen en Verkeer Vlaams-Brabant

Contactformulier