Overslaan en naar de inhoud gaan

Asfaltwerken op Prins Boudewijnlaan in Edegem

Asfaltwerken op Prins Boudewijnlaan in Edegem

Algemeen Overzicht

Datum

Status

Beëindigd

Provincie

Plaats

Weg

N173

Wat en waarom?

Herasfaltering Prins Boudewijnlaan richting Kontich

Het Agentschap Wegen en Verkeer vernieuwt het asfalt op een gedeelte van de Prins Boudewijnlaan (N173) in de richting van Kontich. Vanaf de Ingenieur Haesaertslaan tot aan Kattenbroek krijgen de rijvakken richting Kontich een nieuwe asfaltlaag. In totaal gaat het over een afstand van ongeveer 2 kilometer.

Timing en impact?

Vernieuwing wegdek in 5 werkdagen

De herasfaltering is gepland van maandag 6 september tot en met vrijdag 10 september 2021. De werken gebeuren in twee fases. De aannemer start vanaf de Ingenieur Haesaertslaan tot aan de Drie Eikenstraat en vervolgens werkt hij verder vanaf de Drie Eikenstraat tot aan Kattenbroek.

Opgelet: deze werkzaamheden zijn erg weersgevoelig. De planning kan dus nog wijzigen. De meest recente info vindt u steeds terug op deze webpagina.

Herasfaltering Boniverlei van 13/09 tot en met 17/09
Ook de Boniverlei (N171) wordt opnieuw geasfalteerd en dit vanaf maandag 13 tot en met vrijdag 17 september. Het gedeelte vanaf het kruispunt met de Hovestraat en het kruispunt met de Kontichstraat krijgt een nieuwe laag asfalt. Meer info over deze werken vindt u hier.

Verkeerssituatie tijdens de werken

Doorgaand verkeer op andere weghelft in beide richtingen

Tijdens de werken wordt het doorgaand verkeer richting Kontich op de andere weghelft, de rijstroken richting Antwerpen, gezet ter hoogte van de Leroylaan. Het verkeer rijdt op die weghelft telkens op 1 rijstrook in elke rijrichting tot aan Kattenbroek.

Verkeer op lange afstand en vrachtverkeer van +3,5 ton wordt omgeleid vanaf de R11 via de E19.

N173 Edegem_omleiding

Aangepaste verkeerssituatie kruispunt Drie Eikenstraat

Op het kruispunt van de Drie Eikenstraat kan u komende van het UZA rechtdoor rijden, linksaf of rechtsaf slaan. In de andere richting komende van Edegem, kan u enkel rechtsaf of linksaf slaan, maar niet rechtdoor richting UZA Edegem rijden. Ook vanop de Prins Boudewijnlaan kan u aan de Drie Eikenstraat niet afslaan richting UZA Edegem.

Bereikbaarheid UZA Edegem
Door de aangepaste situatie op het kruispunt van de Drie Eikenstraat moet het verkeer naar UZA Edegem een omleiding volgen via de Groeningenlei - Doornstraat (vanuit Edegem/Kontich) of via R11 – Doornstraat (vanuit Antwerpen) om zo het ziekenhuis te bereiken.

De fiets- en voetpaden blijven toegankelijk tijdens de werken. Fietsers en voetgangers kunnen de werfzone oversteken. Enkel bij het aanbrengen van de nieuwe asfaltlaag zullen de oversteekplaatsen tijdelijk afgesloten zijn.

Openbaar vervoer

Ook De Lijn zal hierdoor hinder ondervinden. Kijk op de infofiches aan de bushaltes of op de website van De Lijn voor een alternatieve reisroute en de meest recente informatie.

Lokale bereikbaarheid tijdens de werken

Bereikbaarheid zijstraten

Langs de volledige werfzone geldt er een parkeerverbod. De zijstraten zullen doodlopen op de Prins Boudewijnlaan: Hazeschansstraat, Ter Tommenstraat, Den Eeckhofstraat, Heihoefseweg en Terelststraat. De wijk tussen de N173 en de E19 blijft bereikbaar via de Drie Eikenstraat.

De volgende bijkomende maatregelen worden genomen tijdens de werken:

  • De verkeerspaaltjes ter hoogte van de Heihoefseweg, de Terelststraat en aan de tennisvelden aan Kattenbroek worden tijdelijk weggenomen.
  • Op de Mariënlaan wordt de enkelrichting tijdelijk omgedraaid, zodat de bewoners hun straat in de andere richting kunnen verlaten.

Inritten in de werfzone zijn tijdens de werken niet toegankelijk met de auto. Heeft u de wagen nodig, parkeer dan tijdig buiten de werfzone. Te voet of met de fiets kan u natuurlijk wel steeds uw woning bereiken. Uiteraard kunnen hulpdiensten in geval van nood altijd tot aan uw woning geraken via de snelste aanrijroute.

Bereikbaarheid winkelzone

De winkelsite aan de Carrefour, de Lunch Garden en de Pizza Hut is tijdens de werken enkel langs de achterzijde bereikbaar (Den Leeuwenbergstraat).

Heeft u nog vragen?

Contact
Wegen en Verkeer Antwerpen

Contactformulier