Overslaan en naar de inhoud gaan

Asfaltvernieuwing op Boniverlei in Edegem

Asfaltvernieuwing op Boniverlei in Edegem

Algemeen Overzicht

Datum

Status

Gestart

Provincie

Plaats

Weg

N171

Wat en waarom?

Herasfaltering Boniverlei

Het Agentschap Wegen en Verkeer vernieuwt het asfalt op de Boniverlei (N173) in Edegem om het comfort van de weggebruikers te verbeteren. Vanaf het kruispunt met de Hovestraat tot aan het kruispunt met de Kontichstraat krijgt het wegdek een nieuwe asfaltlaag. De kruispunten zelf behoren niet tot de werfzone. In totaal gaat het over een afstand van ongeveer 1,3 kilometer.

Timing en impact?

Vernieuwing wegdek in 5 werkdagen

De asfaltwerken zijn gepland van maandag 13 september tot en met vrijdag 17 september. Eerst wordt de fundering uitgefreesd om dan een nieuwe onderlaag en toplaag asfalt aan te brengen.

Opgelet: deze werkzaamheden zijn erg weersgevoelig. De planning kan dus nog wijzigen. De meest recente info vindt u steeds terug op deze webpagina.

Verkeer wordt omgeleid tijdens de werken

Vlak na het kruispunt met de Hovestraat wordt de Boniverlei volledig onderbroken tot aan het kruispunt met de Kontichstraat. Het doorgaand verkeer moet een omleiding in beide richtingen volgen via de Hovestraat, de Trooststraat en de Kontichstraat.

Bereikbaarheid zijstraten en parkeerverbod

Alle zijstraten in de werfzone zullen doodlopen op de Boniverlei. De achterliggende wijken blijven bereikbaar via de Kontichstraat, de Hovestraat en de Mechelsesteenweg (N1). Voor de bereikbaarheid van de Leopold III-lei worden de verkeerspaaltjes ter hoogte van de Koning Albertlei tijdelijk weggehaald.

De gele paaltjes aan het kruispunt met de Hovestraat worden ook tijdelijk weggenomen, zodat er een vrije doorgang voor de brandweer kan worden gecreƫerd. Daarnaast geldt er een tijdelijk parkeerverbod langs de volledige werfzone.

Bereikbaarheid woningen in de werfzone

Inritten en garages in de werfzone zijn tijdens de werken niet toegankelijk met de auto. Heeft u de wagen nodig, parkeer dan tijdig buiten de werfzone zodat u niet ingesloten geraakt.

Te voet of met de fiets kan u natuurlijk wel steeds uw woning bereiken. Uiteraard kunnen hulpdiensten in geval van nood altijd tot aan uw woning geraken via de snelste aanrijroute.

Heeft u nog vragen?

Contact
Wegen en Verkeer Antwerpen

Contactformulier