Overslaan en naar de inhoud gaan

Asfalteringswerken op de Brusselsesteenweg (N4) tussen kruispunt met de Graaf Jozef de Meeusstraat en de Kersenbomenlaan

Asfalteringswerken op de Brusselsesteenweg (N4) tussen kruispunt met de Graaf Jozef de Meeusstraat en de Kersenbomenlaan

Algemeen Overzicht

Datum

Status

Binnenkort

Plaats

Weg

N4

Wat en waarom?

Nieuwe asfaltopbouw voor deel Brusselsesteenweg

De Brusselsesteenweg krijgt over een 300-tal meter een volledig nieuwe wegopbouw in verschillende lagen asfalt. Het huidige wegdek kreeg hier een tweetal jaar geleden een nieuwe bovenste laag asfalt om het comfort tijdelijk te verbeteren tot aan de heraanleg van dit gedeelte van de Brusselsesteenweg. Tijdens deze werken wordt het volledige wegdek tot en met de fundering opgebroken om een betere wegopbouw aan te leggen voor het vele en zware vrachtverkeer dat over de Brusselsesteenweg rijdt. 

De aannemer zal hier dus langer werken dan bij een gewone herasfaltering van de rijweg. Hij verwijdert de eerste dag het oude asfalt tot op de fundering van de rijweg. Dat betekent concreet dat de rijweg tijdens de werken ook afgesloten wordt, omdat de rijweg na de opbraak tot een halve meter lager kan liggen. Nadien wordt de rijweg laag per laag opnieuw opgebouwd.

De gewestweg wordt opnieuw opengesteld als het nieuwe asfalt volledig afgekoeld is en de laatste markeringen aangebracht zijn. Na de werken is het voor iedereen weer comfortabeler rijden op de gewestweg.

Timing en impact?

3 weken werken aan nieuwe wegopbouw

De aannemer werkt voor de start van de Druivenfeesten in 2024 aan de heropbouw van het wegdek. In de huidige planning is dat vanaf maandag 29 juli tot 18 augustus 2024. Als de planning met de aannemer concreet afgesproken is, wordt deze webpagina geactualiseerd en worden omwonenden voor de start van de werken tijdig per brief verwittigd.

Vragen? Contacteer ons:

Contact
Wegen en Verkeer Vlaams-Brabant

Contactformulier