Overslaan en naar de inhoud gaan

Asfalteringswerken op de Boomsesteenweg in Aartselaar

Asfalteringswerken op de Boomsesteenweg in Aartselaar

Algemeen Overzicht

Datum

Status

Beëindigd

Provincie

Plaats

Weg

N177

Wat en waarom?

Nieuwe toplaag asfalt tussen Langlaarsteenweg en Leugstraat

Het Agentschap Wegen en Verkeer gaat tijdens twee nachten in de week van 20 september asfalteringswerken uitvoeren op de Boomsesteenweg (N177) in Aartselaar. We werken vanaf het kruispunt met de Langlaarsteenweg (inclusief) tot het kruispunt met de Leugstraat (exclusief), in de rijrichting van Antwerpen. De aannemer freest eerst het oude wegdek af, en plaats vervolgens een nieuwe asfaltlaag en wegmarkeringen.

De asfalteringswerken worden 's nachts uitgevoerd

Timing en impact?

Werken ’s nacht om hinder te beperken

De werken vinden plaats in de nachten van maandag 20 op dinsdag 21 september en van dinsdag 21 op woensdag 22 september. Er wordt telkens van 20u ’s avonds tot 6u ’s ochtends gewerkt.

Planning onder voorbehoud van weersvoorspelling
Asfalteringswerken zijn erg weersgevoelig. Bij regenweer kunnen de werken niet uitgevoerd worden en schuift de planning.

Let op: de werken worden ’s nachts uitgevoerd, om de hinder voor het verkeer te beperken. Dit betekent wel dat omwonenden rekening moeten houden met eventuele geluidshinder tijdens de avond- en nachturen.

Verkeerssituatie tijdens de twee nachten

De Boomsesteenweg (N177) richting Antwerpen tussen de Langlaarsteenweg en Leugstraat wordt volledig afgesloten tijdens de nachtelijke werken, van 20u tot 6u. Het verkeer wordt ter hoogte van de Decathlon naar de A12 geleid en kan net voorbij het kruispunt met de Leugstraat opnieuw naar de N177 rijden.

De Langlaarsteenweg en de Halfstraat zijn tijdens de twee nachten afgesloten van de Boomsesteenweg. Het lokale verkeer wordt omgeleid via de Pierstraat.

Fietsers kunnen tijdens de werken gebruik blijven maken van de fietspaden langs de N177.

Beperkte hinder overdag

Overdag kan het verkeer wel over de Boomsesteenweg rijden. Maar ook dan moet u rekening houden met beperkte hinder. Aan de kruispunten moeten er namelijk nog nieuwe verkeerslussen in het asfalt komen om de verkeerslichten aan te sturen. Die lussen worden overdag geslepen. De aannemer die deze werken uitvoert, doet dit rijstrook per rijstrook met mobiele werfsignalisatie.

De verkeerslussen sturen de verkeerslichten aan en zijn noodzakelijk voor een vlotte verkeersafwikkeling op de kruispunten. In de periode tussen het aanbrengen van de nieuwe asfaltlaag en het in dienst nemen van de nieuwe verkeerslussen, kan het zijn dat de verkeerslichten niet optimaal werken. Houd rekening met langere wachttijden aan het kruispunt hierdoor. Ten laatste op zaterdag 25 september zullen alle nieuwe verkeerslussen in werking zijn, zodat de verkeerslichten weer optimaal functioneren.