Overslaan en naar de inhoud gaan

Asfalteringswerken op Brusselsesteenweg

Asfalteringswerken op Brusselsesteenweg

Algemeen Overzicht

Datum

Status

Beëindigd

Plaats

Weg

N4

Wat en waarom?

Nieuwe asfaltlaag

Het Agentschap Wegen en Verkeer legt een nieuwe asfaltlaag aan op de Brusselsesteenweg (N4) in Jezus-Eik, Overijse. Tussen het kruispunt met de Kersenbomenlaan (ter hoogte van de Citroën-garage) en huisnummer 550 (ter hoogte van Wok Dynasty) wordt de bovenste asfaltlaag afgeschraapt en nadien opnieuw aangelegd.

De werken van Wegen en Verkeer gebeuren aansluitend op werken van Aquafin. Zij zijn sinds begin augustus aan het werk op de Brusselsesteenweg. Hieronder vindt u de brief die Aquafin begin juli verstuurde over deze werken.

Timing en impact?

Werfzone één dag afgesloten

Volgens de huidige planning vinden de werken van Wegen en Verkeer plaats op vrijdag 20 augustus. Van 6u00 ‘s morgens tot 18u00 ‘s avonds wordt de werfzone volledig afgesloten voor gemotoriseerd verkeer. Bewoners en handelaars kunnen dus tijdelijk niet met de auto tot aan hun woning of handelszaak geraken. 

Asfalteringswerken kunnen enkel gebeuren bij goed weer. Als het weer tegenzit, kan het dus zijn dat de planning wijzigt.

Verkeershinder

  • Voetgangers: Het voetpad langs de Brusselsesteenweg blijft bereikbaar. De werfzone oversteken is niet mogelijk.
  • Fietsers: Tijdens de werken moeten fietsers afstappen en over het voetpad langs de werken gaan.
  • Openbaar vervoer: Halte ‘Overijse J. de Meeusstraat’ wordt bediend tijdens de werken. Raadpleeg de routeplanner van De Lijn voor actuele informatie.   
  • Auto’s: 
    • Het verkeer tussen Jezus-Eik en Overijse volgt in beide richtingen een omleiding via de E411 en het op- en afrittencomplex Terhulpen (nr. 3). 
    • De toegang naar de Eeuwstraat wordt afgesloten, er wordt een lokale omleidingsroute aangeduid.
    • De carpoolparking van Jezus-Eik is niet bereikbaar tijdens de werken.