Overslaan en naar de inhoud gaan

Asfalteringswerken aan aansluiting met Graafschapslaan en Bertemsebaan

Asfalteringswerken aan aansluiting met Graafschapslaan en Bertemsebaan

Algemeen Overzicht

Datum

Status

Beƫindigd - Niet Zichtbaar in overzichten

Plaats

Weg

N2

Wat en waarom?

Asfalteringswerken op aansluitingen

Het Agentschap Wegen en Verkeer vernieuwt de aansluitingen op de Brusselsesteenweg (N2) in Herent, ter hoogte van het kruispunt met de Graafschapslaan en de Bertemsebaan. De aansluitingen met deze straten krijgen een nieuwe asfaltlaag.

De gemeente Herent neemt een deel van de asfalteringskosten voor haar rekening.

Timing en impact?

Toegang Graafschapslaan en Bertemsebaan afgesloten

De herstellingswerken worden uitgevoerd tussen 3 en 7 augustus. Toch is het mogelijk dat de planning van de werken kan veranderen. Door de coronamaatregelen is het niet steeds mogelijk om materiaal te verkrijgen bij de centrale.

De Brusselsesteenweg blijft tijdens de werken steeds open in beide rijrichtingen maar hinder is mogelijk. Lokaal gemotoriseerd verkeer volgt een omleiding. Fietsers en voetgangers zullen wel steeds voorbij de werfzone kunnen fietsen of wandelen.

Omleiding via Kroonstraat

De toegang van en naar de Graafschapslaan, aan het kruispunt met de Brusselsesteenweg, zal afgesloten zijn voor gemotoriseerd verkeer gedurende de werken. Verkeer met bestemming Graafschapslaan volgt daarom een omleiding via de Kroonstraat. Op de Kroonstraat zal ook een parkeerverbod zijn om de vlotte doorstroming van het verkeer te garanderen.

Omleiding via E314 en E40

De toegang van en naar de Bertemsebaan, aan het kruispunt met de Brusselsesteenweg, zal afgesloten zijn voor gemotoriseerd verkeer gedurende de werken. Verkeer met bestemming Bertemsebaan volgt een omleiding via de Brusselsesteenweg tot aan het op- en afrittencomplex Winksele (nr. 17) aan de E314. Daar volgen zij de E314 en slaan zij af richting E40. Zij nemen de afrit aan het op- en afrittencomplex van de E40 in Bertem (nr. 22). Daar slaan zij linksaf en volgen zij de Tervuursesteenweg (N3) tot aan het kruispunt met de Bosstraat. Zij volgen de Bosstraat tot aan de Bertemsebaan.

Asfalteringswerken aan aansluitingen Graafschapslaan en Bertemsebaan

Opritten tijdelijk onbereikbaar

Tijdens de werken zijn bepaalde opritten van woningen niet toegankelijk met de wagen: Bertemsebaan 2A, Graafschapslaan 32, 33, 34, 35 en 37. Gelieve hier rekening mee te houden en uw voertuig tijdig te verplaatsen.

Contact

Contacteer ons bij vragen